Gemeente Zoetermeer

Meedenken over WijkActiePlan Oosterheem

Wijkwethouder neemt zaag ter hand

Bewoners van de wijk Oosterheem worden uitgenodigd om tijdens de open dag van de wijkpost van deze wijk hun mening en ideeën over wat er binnen en met de wijk Oosterheem moet gebeuren, naar voren te brengen. Dit kan op zaterdag 17 februari tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Samen met de Houthakkers Roadshow geeft wijkwethouder Bé Emmens de aftrap op de parkeerplaats voor de wijkpost aan de Puttershoekstraat 113.

Tijdens deze dag wordt het WijkActiePlan (WAP) gepresenteerd voor 2007. Ook kunnen de wijkbewoners ideeën inbrengen voor het project "Wijkbewoners aan Zet"

WijkActiePlan

In het WAP staan projecten en werkzaamheden die dit jaar uitgevoerd worden door de gemeente en haar partners van het wijkteam, zoals welzijnsorganisatie MOOI, de woningbouwverenigingen en politie. Voor 2007 staat participatie bovenaan het lijstje. Inwoners kunnen op deze dag met voorstellen en vragen bij hen terecht over hun wijk en/of directe woonomgeving.

"Wijkbewoners aan Zet"

De bewoners van Oosterheem kunnen dan ook hun ideeën kwijt over de besteding van 4 euro per persoon per wijk. Deze euro's kunnen besteed worden aan bijvoorbeeld een buurtrestaurant of wijkactiviteiten. Het gaat om verbeteringen die zichtbaar en voelbaar zijn in de wijk of woonbuurt.

Win een sculptuur

Tijdens de houthakkers roadshow maakt iedereen kans op een houtsculptuur voor tuin of balkon. Kinderen kunnen zich laten schminken en laten verwennen met een suikerspin. Het volledige programma van deze dag staat op
www.zoetermeer.nl/oosterheem.