TROS

Hilversum, 13-02-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 17 februari
Radio 2 - 16.00 uur

Henk westbroek presenteert tros muziekcafÉ

Zaterdag 17 februari is Henk Westbroek de gastpresentator van TROS MUZIEKCAFÉ. Daniël Dekker is even met vakantie en dus neemt duizendpoot Henk Westbroek de honneurs waar en is deze week dus weer even op de landelijke radio te horen. In de studio ontvangt hij de volgende gasten:

The Amazing Stroopwafels hebben hun roots als straatmuzikanten nooit verloochend en zijn regelmatig in de Rotterdamse binnenstad te bewonderen. Tenminste als ze niet in het theater staan. Dit jaar is er weer een nieuwe jubileum dvd uitgekomen en de single daarvan, 'Blankenburg', stond 13 weken lang op nummer 1 van de Rijnmond 30. Henk Westbroek voelt de gelouterde muzikanten aan de tand en natuurlijk zingt de band ook een aantal nummers van hun laatste dvd.

Martine is een Volendamse popzangeres. Ze begon met dwarsfluit en contrabas, maar begin 2000 neemt ze de gitaar ter hand. Op haar debuut cd 'Bittersweet Love' brengt Martine 13 van haar eigen songs ten gehore. De liedjes zijn stuk voor stuk getuigenissen van haar diepste emotionele gevoelens in relatie tot de liefde, het leven en de wereld om haar heen. Dat belooft een mooi optreden in TROS MUZIEKCAFÉ.

The Frames zijn alweer 16 jaar bij elkaar en in hun thuisland Ierland staan ze al een decennium voor uitverkochte zalen. De klassieker 'Revelate' wordt in Ierland gerekend tot een van de beste Ierse songs van de afgelopen 20 jaar. De gitaarliedjes van The Frames worden afgewisseld en aangevuld met vioolarrangementen en eclectische intermezzo's.

Het verhaal van The Sheer: vier vrienden van de muziekschool beginnen in 2000 met het opnieuw arrangeren van oude en het schrijven van nieuwe nummers. Bart van Liemt, zanger en voornaamste componist van de band, haalt zijn inspiratie vooral uit de Britse pop en rock uit de jaren zestig en de Britpoprevival van begin jaren negentig. Dat levert een catchy combinatie op van melodieuze pop/rock met een Britse inslag. De band kreeg in 2004 de Zilveren Harp. Zaterdag brengen zij een bezoek aan TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS