Gemeente Strijen


Er zit muziek in de raad van Strijen

Initiatiefnemer Peter Sirag achter de gitaar (15-02-2007) STRIJEN - Er zit muziek in de gemeenteraad van Strijen. Zaterdag 17 februari aanstaande nemen de bestuurders geheel in eigen beheer een muziek cd op. Drijvende kracht achter dit muzikale initiatief is raadslid Peter Sirag, die in het bezit is van een muziekstudio.

Gemeenteraadslid en voormalig beroepsmuzikant Peter Sirag (PvdA) is al jaren actief in de muziek. Van hem kwam dan ook het ludieke idee om als raad van Strijen een eigen muziekstuk op te nemen. Wat enigszins begon als een gekscherende opmerking wordt zaterdag 17 februari waarheid. In de muziekstudio van Sirag komen de Strijense bestuurders bijeen om hun zangkwaliteiten digitaal te laten vastleggen. Raadslid Willem Tuijnman verzorgde de teksten.

Op enig moment dit voorjaar vindt de presentatie van de cd van de Strijense gemeenteraad plaats. Nu reeds is bekend om het plaatje ondermeer in de verkoop te doen. De opbrengst wordt afgestaan aan een goed doel, dat nog door de raadsleden bepaald gaat worden.