Beleidsimpuls voor nieuwe kabinet


VOORBURG, 20070217 -- Het nieuwe kabinet heeft grote ambities: meer doen met minder ambtenaren. Dit vraagt om nieuwe invalshoeken en inspiratie. www.Beleidsimpuls.nl helpt het kabinet en zijn ambtenaren op weg. Deze geheel vernieuwde website gaat over creatief denken in de publieke sector.

Schoenzolenpremie

Een greep uit de meer dan 105 ideeën die beschreven zijn op Beleidsimpuls.nl: Laat ambtenaren meer pauze nemen, dit zou de productiviteit verhogen. Anderen pleiten voor het opnemen van meditatie in CAO's, hierdoor zou de arbeidsproductiviteit in Nederland sterk stijgen. Mocht dit op niets uitlopen dan zijn ambtenaren volgens de Japanners nog te vervangen door robots.
Op het gebied van verkeer zou het kabinet fietssnelwegen of een schoenzolenpremie kunnen invoeren.

Laterale puzzels

Beleidsimpuls.nl beschrijft verder meer dan 30 creatieve technieken: van brainwriting en beelddenken tot de delphi-methode. Ook kunt u uw eigen creativiteit testen met laterale puzzels en optische illusies.

Ezine

Bij Beleidsimpuls.nl hoort een gratis ezine, deze verschijnt om de twee maanden. Op de website kunt u zich hiervoor aanmelden.

Over Beleidsimpuls.nl

Beleidsimpuls.nl is een internetportal en gratis elektronisch magazine (ezine) over creatief denken in de publieke sector. Beleidimpuls gaat over creativiteitstools en inspirerende projecten bij overheden en in de non-profit. Daarnaast kan de bezoeker testjes doen en uitleg vinden over creatieve technieken. Ook worden de belangrijkste cursussen en evenementen genoemd.