Online dagvaarden: echte ondernemers doen het zelf


Zelf dagvaarden is snel, scheelt geld en verlaagt het debiteurensaldo

AMSTERDAM, 20070217 -- Het debiteurensaldo in het bedrijfsleven blijft stijgen. Vorderingen tot 5.000 euro kunnen ondernemers zelf voor de rechter brengen door het sturen van een dagvaarding.Dat kan nu online op www.incassoregister.nl

Incassoregister stuurt namens bedrijven een waarschuwing aan wanbalers dat zij binnen 5 dagen hun schuld moeten betalen of op de zwarte lijst bedrijven komen. 70% van de bedrijven betaalt vervolgens direct, ook notoire wanbetalers willen niet op de zwarte lijst komen.

Voor de resterende 30% van de wanbetalers resteert dan nog maar één weg: dagvaarden. Veel bedrijven weten niet dat zij vorderingen tot 5.000 euro zelf voor de rechter kunnen brengen. En de bedrijven die het wel weten hebben moeite met het maken van een correcte dagvaarding.

Nu kunnen bedrijven online een dagvaarding maken en deze online naar de deurwaarder sturen om te betekenen. Met opmerkelijk resultaat: veel bedrijven betalen direct na ontvangst van de dagvaarding. Een aanzienlijk deel komt niet opdagen bij de rechtbank en wordt bij verstek veroordeeld. En de rest wordt - als de vordering blijkt te kloppen - ook veroordeeld. De kosten van de dagvaarding en het griffierecht plus extra kosten worden in het eindvonnis meestal ook toegerekend aan de schuldeiser.

Echte ondernemers doen het zelf
Ondernemers die het zelf doen houden de regie, zijn betrokken en daardoor betere ondernemers, zijn sneller en directer en betalen geen derden.