Ingezonden persbericht


zaterdag 17 februari 2007

Studiedag In Perspectief

Thema: FEEST! Gods heilsplan in de Bijbelse feesten.

Wat is God eigenlijk van plan?

Een vraag die je veel tegenkomt. Soms heel persoonlijk: wat is Gods plan met mijn leven?

Soms in het groot: wat heeft God voor ogen met die hele wereldgeschiedenis?

Een goede tip voor het vinden van een antwoord is dit: speur in de Bijbel goed naar het begin, naar de 'roots', want daarin vind je ook de afloop.

De Bijbelse feesten zijn zulke 'roots', joodse wortels van ons christelijk geloof. De Here God noemt die feesten Zijn eigen feesttijden: 'De feesttijden des Heren, die gij zult uitroepen als heilige samenkomsten, zijn Mijn feesttijden' (Lev. 23:2). Op verrassende blijkt feest na feest, van pesach tot loofhuttenfeest, het heilsplan van God te weerspiegelen.

De Bijbel eindigt bijvoorbeeld met de woorden die Jezus zelf ook uitriep tijdens het Loofhuttenfeest: 'Indien iemand dorst heeft, hij kome tot mij en drinke' (Op. 22: 17 en Joh. 7:37).

Een glorieuze uitnodiging aan degenen die aan het eind der tijden nog in de buitenste duisternis dwalen. De symboliek van het Loofhuttenfeest kan veel licht werpen op die (eind)tijd.

Op 17 februari beginnen we de studiedag 's ochtends met een inleidend overzicht van de feesten en hun betekenis. Na de lunch zal dieper worden ingaan op het eerste feest: Pesach.

Naast een lezing verzorgen we daarbij ook een workshop waarin u persoonlijk kan kennismaken met de symbolen en smaken die bij Pesach horen. In de voorjaarsstudiereeks (16 maart, 13 april, 11 mei, 18 juni) zullen ds. Fred Blokhuis (NGK Schiedam) en Wim Hoogendijk vervolgens stilstaan bij de afzonderlijke feesten. Kom en ontdek het feest met ons!

Plaats: Evangelische Hogeschool (EH), Drentsestraat 1, Amersfoort

Tijd: 10.00 - 15.00 uur

Prijs: 15 euro incl. lunch en workshop

U kunt zich opgeven via info@inperspectief.com of op nummer 033 4620887

Peter Hoogendijk
Bestuursvoorzitter

Stichting In Perspectief
Dwarsfluitpad 6
3822 CM Amersfoort
www.inperspectief.com Reknr: 10.49.67.714
KvK: 32103486