Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DIERENRIJK EUROPA VIERT CARNAVAL MET GRATIS TOEGANG VOOR VERKLEDE KINDEREN

Unieke carnavalsafsluiting voor dieren: haringhappen voor ijsberen op Aswoensdag

Mierlo, maandag 15 januari 2007 - Dierenrijk Europa in Mierlo, vlakbij Eindhoven, viert net als veel andere Brabanders van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 februari carnaval. Tijdens deze doldwaze dagen hebben kinderen tot en met 11 jaar, mits zij verkleed zijn, gratis toegang tot het park waar onder andere bruine beren, berberapen en vossen leven. Ook op woensdag 21 februari hebben kinderen in carnavalstenue gratis toegang. Net als veel mensen sluiten ook de ijsberen het carnavalsfeest af met het traditionele haringhappen.

Dierenrijk Europa maakt het bont tijdens carnaval. Alle kinderen die van zaterdag 17 tot en met woensdag 21 februari in carnavalstenue de kassa passeren, hoeven geen entree (E 8,50) te betalen. Na de kassa gaat het vrolijke feestthema verder met carnavalsmuziek in het feestelijk ingerichte restaurant de 'Brabantse Hoeve'. Ook zijn er extra voederpresentaties bij de verschillende diersoorten.

Haringhappen voor ijsberen
Net als op veel andere Brabantse plaatsen wordt het carnaval ook in Dierenrijk Europa op Aswoensdag 21 februari afgesloten met het haringhappen voor ijsberen. De beren krijgen om 13.00 uur haring die is ingevroren in grote ijsklompen. De ijsberen Wash, Tumble en Beja mogen dan met hun eten spelen totdat zij de haring hebben ontdaan van het ijs. Dierenrijk Europa is in dit jaargetijde dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over het park is te vinden op www.dierenrijkeuropa.nl.
---