Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zapp String Quartet speelt 'Passaggio' in Noorderkerk

Amsterdam, 17 januari 2007

Zaterdag 17 februari, aanvang 14.00 uur treedt Zapp String Quartet op in de Noorderkerk te Amsterdam met het programma 'Passaggio'. Het Zapp String Quartet (winnaar Kersjes prijs 2005) maakte furore als improviserend strijkkwartet. Na een succesvol seizoen waarin ze samenwerkten met o.a. Eric Vaarzon Morel, Eric Vloeimans en Herman van Veen en concerten gaven in Nederland, Japan, Frankrijk en Hongarije, zijn ze nu terug bij de kernbezetting.

'Passaggio' is het programma waarin het Zapp String Quartet nieuwe, speciaal voor hen gecomponeerde stukken speelt van uiteenlopende Nederlandse musici en componisten. De gelijknamige cd is eind 2005 gepresenteerd in het Amsterdamse Concertgebouw. Onder andere Ernst Reijseger, Guus Janssen, Martin Fondse en Corrie van Binsbergen hebben uitdagend nieuw repertoire geschreven. Aangevuld met eigen werk van Oene van Geel en Jasper le Clercq.

De invloeden zijn divers: swingende jazz, klassieke kamermuziek, stuwende funkgrooves, filmische passages. Eén ding staat vast als een rots: het is muziek die het Zapp String Quartet op het lijf geschreven is!

Jasper le Clercq - viool
Friedmar Hitzer- viool
Oene van Geel - altviool
Emile Visser - cello

www.zappstringquartet.com

Zaterdag 17 februari, 14.00 uur:
ZAPP STRING QUARTET met 'Passaggio'
JASPER LE CLERCQ - viool
FRIEDMAR HITZER- viool
OENE VAN GEEL - altviool
EMILE VISSER - cello
Repertoire van Ernst Reijseger, Guus Janssen, Martin Fondse, Corrie van Binsbergen Oene van Geel en Jasper le Clercq.

Toegangsprijzen ¤ 10,- / ¤ 9,- (CJP, stadspas,65+) Voor het complete programma van de serie Noorderkerkconcerten zie www.noorderkerkconcerten.nl Kaartverkoop/reserveren bij het AUB, 0900-0191
via Noorderkerkconcerten: 020 6203119 / info@noorderkerkconcerten.nl of vanaf 45 min. voor aanvang bij de kassa van de Noorderkerk (voorzover voorradig) Voor meer inlichtingen: Stichting Noorderkerkconcerten, Jurriaan Röntgen, telefoon 020-6203119, info@noorderkerkconcerten.nl

www.noorderkerkconcerten.nl