Talpa Nederland


---


Laren, 13 februari 2007

ZATERDAG VUURWERK OP TIEN
KRAKATOA: THE LAST DAYS

Zaterdagavond 17 februari wordt een explosieve avond op Tien. Om 20.00 uur is de docu-drama Krakatoa: The Last Days te zien, waarin de meest verwoestende vulkaanuitbarsting uit de menselijke geschiedenis spectaculair in beeld wordt gebracht.

Na vier maanden van wisselende activiteit gaat de vulkaan Krakatoa op de ochtend van 27 augustus 1883 met een apocalyptische ontploffing de lucht in. De knallen waren bijna 5000(!) kilometer verder te horen; het hardste geluid ooit gemeten. Enorme hoeveelheden gas, as, magma en gesteente worden tientallen kilometers de lucht in geblazen. Wolken as verduisteren nog maanden de zon. Vier vernietigende tsunami's kosten in de regio het leven aan 40.000 mensen en bereikten zelfs de kusten van Europa!

Met de modernste computertechnieken wordt een van de grootste rampen uit de historie op spectaculaire wijze tot leven gebracht. Krakatoa: The Last Days is gemaakt op basis van ooggetuigenverslagen, foto's, nieuwsberichten en de laatste wetenschappelijke onderzoeken. Deze indringende drama-docu geeft een bijzonder en authentiek beeld weer van wat er exact gebeurd is. Met een budget van 2,3 miljoen pond is deze documentaire één van de duurste die de BBC ooit geproduceerd heeft. Dezelfde avond nog meer vulkaanuitbarstingen op Tien. Na De Wedstrijden zijn dan rond 23.15 uur 'De Meest Spectaculaire Vulkaanuitbarstingen' te zien, een reis over de hele wereld naar de plaatsen waar de grootste vulkanische rampen uit de geschiedenis plaatsvonden. Kortom, Zaterdag 17 februari: een avond vol vuurwerk op Tien! Krakatoa: The Last Days, zaterdag 17 februari om 20.00 uur op Tien. Tien
Televisiezender Tien maakt deel uit van Talpa TV, onderdeel van Talpa Media Holding. Tien is in augustus 2005 begonnen met uitzenden, toen nog onder de naam Talpa. Tien is een moderne en vooruitstrevende zender met voornamelijk Nederlands product die zich onderscheidt met veel kwalitatief hoogwaardige amusementsprogramma's, dramaseries en topvoetbal. Dankzij tal van crossmediale activiteiten geeft Tien een extra dimensie aan televisie als medium.
---