Gemeente Delft

Opening Delftpasjaar 2007

Zaterdag 17 februari 2007 gaat in Theater de Veste het Delftpasjaar feestelijk van start met als thema 'Ontwaken met de Delftpas'. Speciaal voor deze gelegenheid zal wethouder Saskia Bolten ontwaken in Theater de Veste en de eerste pas uitreiken aan de Nederlandse 'Jamie Cullum': Delftenaar en zanger/pianist VanVelzen (Roel van Velzen). Zijn single 'Burn' van VanVelzen is momenteel een top 40 hit.

Pashouders krijgen tussen 11.00 uur en 14.00 uur een 'warming up' met een mini-ontbijt/brunch op bed en er zijn tal van ontspannende activiteiten, zoals een voetmassage, een tai chi workout en lekkere warme breiwerkjes. Kinderen vermaken zich in het Klieder en Klodder atelier. De toegang en deelname aan het programma is gratis.

Pashouders kunnen na deze ontspannende start fris en uitgerust op stap met de Delftpas 2007. De Delftpas biedt korting of gratis toegang op vele activiteiten in Delft en omgeving. Gratis zijn bijvoorbeeld: de Delftse en Rotterdamse musea, de Nieuwe en Oude Kerk, De Koninklijke Porceleyne Fles, Filmhuis Lumen, Serpo, Botanische Tuin, DOK jeugdabonnement, Euromast en Spido, Pathé Rotterdam en het Omniversum Den Haag. Diergaarde Blijdorp kost ¤ 3,50 of een korting van 40% tot 50% op een abonnement, de strippenkaartkorting is eenmalig ¤ 8,50.

Theater de Veste geeft op 17 februari hoge kortingen op kaartjes voor een dansvoorstelling van Scapino en twee jeugdvoorstellingen.

Nieuw: verkoop via internet
De Delftpas wordt dit pasjaar ook digitaal verkocht. Op www.gemeentedelft.info http://www.gemeentedelft.info> kan via digitale diensten de Delftpas aangevraagd worden. De Delftpas wordt na aanvraag en betaling thuis gestuurd.

De vaste verkooppunten, de Publieksbalies van Phoenixstraat 16 en Hooikade 13 (Werk, Inkomen en Zorg), verkopen de pas aan de balie. Om wachttijd te voorkomen kan dit ook op afspraak via www.gemeentedelft.info/afspraak http://www.gemeentedelft.info/afspraak> of bellen met 260 22 22.

Op zaterdag 17 februari kan de Delftpas ook aangeschaft worden.

Tarief voor lage inkomens
De Delftpas kost voor huishoudens met een laag inkomen ¤ 5,- per gezin. Voor deze prijs krijgt ieder gezinslid een eigen pas. De overige huishoudens betalen ¤ 10,-, ¤ 20,- of ¤ 55,- per persoon, afhankelijk van o.a. leeftijd.

Programma zaterdag 17 februari
11.00 uur opening en ontvangst
11.00 - 14.00 uur mini-ontbijt/brunch op bed
12.00 uitreiking eerste Delftpas door wethouder Saskia Bolten aan zanger/pianist VanVelzen 14.00 einde programma

Doorlopende gratis activiteiten:
Mini-ontbijt/brunch met 'ontwaakservice'
Klieder en Klodder kinderatelier:
knutselen, koekhappen en schminken
Proeven en proesten in de 'Stadspoetserij'
Tai chi workout
Voetmassages
Aanschuiven en mee breien met 'Stitch 'n Bitch'
Meer informatie over de delftpas is te vinden op www.delft.nl/delftpas http://www.delft.nl/delftpas>
---


Gemeente Delft