Ingezonden persbericht


Amsterdam 15 februari, 2007
PERSBERICHT
Dringt verbod alcoholreclame het
alcoholgebruik van jongeren terug?

In deze uitzending van Boter, Kaas en Eieren zijn Naima Azough (tweede kamerlid Groenlinks) en Jan Beerenhout (integratiedeskundige) te gast. Zaterdag 17 februari discussiëren zij over het verbod op alcoholreclame. Moet de overheid ingrijpen en een verbod invoeren? Of moeten ouders duidelijke grenzen stellen en het alcoholgebruik van hun kinderen zo lang mogelijk verbieden?

Naima Azough: 'Wat je ziet is, zo'n reclame speelt een rol, maar je ziet vooral dat ouders inderdaad het laten afweten en die stellen helemaal geen grenzen meer. Sommige ouders die zeggen zelfs, als ze thuis drinken dan ik heb ik er zicht op! Dan laten ze dus kinderen van twaalf, dertien jaar oud al biertjes drinken. Het grootste probleem is dat deze kinderen elk weekend op de eerste hulp van ziekenhuizen terechtkomen met een alcoholvergiftiging...’

Ook gaan zij in discussie over het nieuwe regeerakkoord van het kabinet Balkenende IV. Respect, solidariteit en duurzaamheid zijn sleutelbegrippen in het nieuwe regeerakkoord. Onder het motto "samen werken, samen leven" gaan de CDA, PVDA en ChristenUnie Nederland de komende vier jaar regeren. Is hiermee een nieuwe koers ingezet?

Jan Beerenhout:'Ik ben er heilig van overtuigd dat tolerantie een niet van nature aanwezige eigenschap is bij de mens, eerder het omgekeerde, intolerantie. En als je "samen moet leven en samen moet werken", dan moet je dus die tolerantie opbrengen om dat met die ander te doen...’

Onder leiding van Guilly Koster gaan de gasten in Boter, Kaas en Eieren de discussie aan over onderwerpen, die in het teken staan van de nieuwe Nederlandse samenleving. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief. Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 14.55 uur op Nederland 2. BKE is ook te zien op www.boterkaaseneieren.tv of www.uitzendinggemist.nl.

EINDE PERSBERICHT


Ingezonden persbericht