Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"Geen auto's in de Noord-Hollandse binnensteden"

NOORD-HOLLAND ANDERS/DE GROENEN START CAMPAGNE IN ALKMAAR

AMSTERDAM - Noord-Holland Anders/De Groenen start zaterdag 17 februari de campagne "Schoon Genoeg" voor de provinciale statenverkiezingen van Noord-Holland in Alkmaar. Van 12.00 - 15.00 uur is Noord-Holland Anders/De Groenen in het centrum van Alkmaar aanwezig met verschillende kramen en flyerteams.

Noord-Holland Anders/De Groenen kiest juist voor Alkmaar als start van de campagne omdat Alkmaar een autovrije binnenstad heeft. "De dominantie van de auto is veel te groot. Wij hebben schoon genoeg van al die auto's in de Noord-Hollandse binnensteden", licht Ronald Schönberger toe.

Noord-Holland Anders/De Groenen staat voor een groen, sociaal en democratisch Noord-Holland. Vijf lokale actieve, politieke partijen zetten zich hier gezamenlijk voor in: Rosa uit Zaanstad, Axielijst uit Haarlem en Amsterdam Anders/De Groenen uit Amsterdam. Daarnaast maken de landelijke Groenen en PSP'92 deel uit van het samenwerkingsverband.

"We willen meer maatregelen nemen om het milieu te beschermen en het broeikaseffect tegen te gaan, daar zijn tegenwoordig zelfs de multinationals het mee eens", stelt Ronald Schönberger. Noord-Holland Anders/De Groenen houdt een warm pleidooi voor biologische land- en tuinbouw en staat daarom met een kraam in de Natuurwinkel aan het Hofplein. Klanten worden op een biologisch sapje of hapje getrakteerd. Ook is er een kraam in de autovrije Langestraat.



Ingezonden persbericht