Politie Groningen

Zaterdag 17 februari 2007

provincie Groningen, 17-02-2007

Roodeschool: twee gewonden bij kop-staartbotsingen

Bij een verkeersongeval op de Hooilandseweg zijn vrijdagmiddag 51-jarige man uit Hoogeveen en een man uit Assen gewond geraakt. Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen moest door de noodzaak voor het verkeer remmen voor een andere auto. De Drent kon zijn auto niet tijdig stoppen en botste achterop de vrachtwagencombinatie van de Stadjer. Door deze aanrijding botste vervolgens een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit IJsselmuiden achterop de auto van de automobilist. De 51-jarige liep door de aanrijding een wond op aan zijn gezicht. De Assenaar, die bij hem in de auto zat, werd met mogelijk inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en analyse gemaakt. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stadskanaal: verdachte fiets leidt naar harddrugs

De politie heeft vrijdagochtend op de Navolaan een 50-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor diefstal en het bezit van harddrugs. Stadswachten van veiligheidszorg Groningen hadden het verzoek van de politie gekregen om uit te kijken naar de Kanaalster. Dit omdat de man mogelijk op een gestolen fiets zou rijden. De Stadswachten zagen tijdens hun surveillance de Kanaalster fietsen en wilden hem aanspreken. De 50-jarige ging er echter hardlopend als een haas vandoor. Een stadswacht zette vervolgens op de achtergelaten fiets de achtervolging in. Op de Navolaan werd de verdachte achterhaald en overgeleverd aan de politie. Bij fouillering trof de politie een behoorlijke hoeveelheid omgevouwen witte papiertjes met heroïne aan. In de bosjes, waar de verdachte werd ingerekend, trof de politie nog eens drie enveloppen met ongeveer zestig papiertjes met heroïne aan. De verdachte werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de fiets. Tevens zal de verdachte worden gehoord over het drugsbezit en het dealen in harddrugs.

Stadskanaal: aanrijding met drank

De politie heeft vrijdagnacht in de Hoofdstraat een 32-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De Kanaalster was de controle over zijn auto kwijtgeraakt en botste vervolgens tegen een geparkeerde auto. Door deze aanrijding botst de geparkeerde auto tegen een andere geparkeerde auto. De verdachte waarschuwde de politie. Ook gaf hij aan dat er alcohol in het spel was. De 32-jarige werd meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de verdachte 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. Verder bleek dat hij geen rijbewijs had en dat ook zijn auto niet verzekerd en gekeurd was. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Sappemeer: jongen vernielt ruiten

De politie heeft vrijdagnacht een 16-jarige jongen uit Sappemeer in de Lutherse Kerkstraat aangehouden voor vernieling. Op aanwijzingen van enkele jongeren kon de politie de verdachte na een korte sprint inrekenen en insluiten. De knaap bleek bij zijn aanhouding verwondingen aan zijn rechterhand te hebben. Bij nader onderzoek bleek dat een ruit van een woonwinkel en een andere zaak te zijn vernield. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: Duitser met 1,8 promille achter het stuur

De politie heeft vrijdagnacht op de Wilhelminasingel een 19-jarige man uit Hilkenbrook (D) aangehouden voor rijden onder invloed. De Duitser liep tijdens een controle tegen de lamp. De 19-jarige werd meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de verdachte 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht de jonge bestuurder het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: incident op school leidt naar wapens

De politie heeft vrijdagmiddag na een incident bij een school aan de Star Numanstraat diverse wapens in beslag genomen. Een 19-jarige leerling uit Groningen had in een klaslokaal op school een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de grond laten vallen. Een mentor had de knaap hierop aangesproken, die vervolgens was weggegaan. De politie werd vervolgens door de directie van de school gewaarschuwd. In de slaapkamer op het huisadres van de verdachte werd door de politie een luchtdrukshotgun en drie messen aangetroffen. De verdacht werd even later na telefonisch contact bij het Noorderstation aangetroffen en aangehouden. Hij verklaarde ongevraagd dat hij een balletjespistool op school bij zich had gehad. Het wapen werd in de schuur bij zijn ouderlijke woning aangetroffen en in beslag genomen. De verdacht mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie pakt alcomobilist na korte achtervolging

De politie heeft vrijdagnacht in de Butjesstraat een 34-jarige man uit Zuidwolde aangehouden voor rijden onder invloed en bedreiging. De politie zag de Zuidwolder in zijn auto op de Nieuwe Ebbingestraat rijden. Bij het zien van de politie ging de automobilist er met hoge snelheid vandoor. Bij het inrijden van de Hadewikerstraat schepte de verdachte bijna een 19-jarige man uit Groningen. Hij bracht zijn auto in dezelfde straat tot stilstand en ging er hardlopend vandoor. De verdachte kon even later worden aangehouden. Hierop werd de Zuidwolder wild. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Ook bedreigde de man de agenten met diverse bewoordingen. De dienders konden hem met gepast geweld overmeesteren. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na de test werd de man ingesloten. Hij zal vandaag voor de bedreigingen worden gehoord.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op meerdere locaties in de regio snelheidscontroles gehouden.

Doezum, Provincialeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 484, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1491, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 148 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Warffum, Oostervalge: aantal geregistreerde voertuigen: 510, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bedum, Waldadrift: aantal geregistreerde voertuigen: 596, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ter Apel, Nulweg (N976): aantal geregistreerde voertuigen: 204, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.