Politie Friesland

Politieberichten van zaterdag 17 februari

Fryslân, 17-02-2007 o Politieberichten van vrijdag 16 februari 07.00 uur t/m zaterdag 17 februari 11.00 uur

Fryslân: aankondiging snelheidcontroles week 8
Bureau Verkeershandhaving van de politie Fryslân gaat in week 8 op snelheid controleren op de volgende Fryske Diken. Op maandagmiddag op de N910, rondweg Dokkum afslag Westergeest, op woensdagmiddag op de N361, rotonde Dokkum afslag Rhaladyk en op vrijdagmiddag op de N356, bebouwde kom Damwoude afslag Zwaagwesteinde. Naast deze aangekondigde snelheidscontroles vinden er ook op andere Fryske Diken controles plaats.

Drachten: inbraak in woning
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan het Paardepad. In de nacht van donderdag van vrijdag kwam men na het forceren van een deur in de woning. Uit de woning werd een LCD-televisie weggenomen. De 72-jarige bewoonster deed aangifte bij de politie.

Marssum: aanrijding met letsel
De politie heeft vrijdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Westergoawei. Een 43-jarige automobiliste uit Noordwijkerhout reed op de A31 vanuit de richting Harlingen, bij de afslag Marssum sloeg ze af. Onderaan de afrit wachtte zij voor de kruising om deze over te steken richting Leeuwarden. Op dat moment reed er een andere automobilist over de Westergoawei richting Deinum. De automobiliste uit Noordwijkerhout stak de weg over waarna zij in aanrijding kwam met de van links komende automobilist. Deze auto sloeg als gevolg van de aanrijding een paar keer over de kop om ten slotte op het dak tot stilstand te komen. De vijf inzittenden van deze auto raakten gewond en zijn door ambulances naar het MCL in Leeuwarden overgebracht.

Terherne: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdag met een laser op snelheid gecontroleerd op de Terhernsterdyk. In totaal zijn er 95 automobilisten gecontroleerd. De politie constateerde dat 8 automobilisten de snelheid overtraden waarvan de hoogste overschrijding 34 kilometer per uur was. Ter plaatse is een snelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. De politie bekeurde verder nog een automobilist voor het niet handsfree bellen.

Dokkum: vernieling ruit
De politie heeft vrijdagavond drie verdachten op het politiebureau verhoord voor vernieling. De drie jongens, een 16-jarige en een 17-jarige allebei woonachtig in Dokkum en een 16-jarige inwoner uit Drachten, hadden een ruit van een woning aan de Marktstraat vernield. De 32-jarige bewoonster heeft aangifte van vernieling gedaan bij de politie.

Leeuwarden: alcoholcontrole
De politie heeft vrijdag van 21.00 tot zaterdag 04.00 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 328 personen blazen. 7 personen zijn voor een ademanalyse meegegaan naar het politiebureau. Zij bleken onder invloed van alcohol te hebben gereden. De laagste uitslag was 135 ugl en de hoogste 605 ugl. De politie heeft van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd waarvan één beginnend bestuurder was. Eén van de bestuurders die onder invloed van alcohol reed, was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Zwaagwesteinde: openlijke geweldpleging
De politie heeft vrijdagavond aangifte opgenomen van een 19-jarige inwoner uit Munnekezijl. De man stond op de Leeuwerikstraat bij zijn auto toen er een groepje jongens zijn richting uitliep. Een jongen uit de groep pakte een op afstand bedienbare auto uit de auto van de aangever. De aangever wilde zijn auto weer terug en liep achter de verdachte aan. Daarop kreeg de aangever van de verdachte een klap in zijn gezicht waardoor hij een bloedneus opliep. Twee andere jongens bemoeiden zich ermee en deelden ook een tik uit. Daarop ging het groepje ervandoor met de op afstand bedienbare auto. De politie heeft de directe omgeving nog afgezocht naar de verdachten, maar zonder resultaat.

Fryslân: veroorzaken aanrijding door rijden onder invloed De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige automobilist uit Woudsend aangehouden. De jongen die zonder rijbewijs reed, belandde met de auto in de sloot. Hij bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden, de uitslag van de ademanalyse was 405 ugl.
In Oosterzee heeft de politie op de Westeind een 24-jarige automobilist uit de gemeente Lemsterland aangehouden. De automobilist was met zijn auto in de linkerberm terecht gekomen waarop hij de bermsloot in was gereden. Hij bleek ook onder invloed van alcohol te zijn, hij blies 505 ugl op het politiebureau.