Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 17-02-2007

Politie houdt knaap met inbrekerswerktuig aan
EMMEN Een 15-jarige knaap uit Emmen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in het winkelcentrum Emmerhout aangehouden. Nadat getuigen de politie gebeld hadden over drie verdachte personen op de Laan van de Bork ging deze ter plaatse. Het drietal werd aangetroffen maar bij het zien van de politie namen ze de benen. De 15-jarige knaap kon kort hierna in het winkelcentrum aangehouden worden. Hij was in het bezit van inbrekerswerktuig. De politie stelt een onderzoek in. (07-114211)

Beginnend bestuurder onder invloed de sloot
NIEUW BUINEN In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 26-jarige beginnend bestuurder uit Stadskanaal de sloot in. De man verklaarde dat hij door onbekende oorzaak op de N374 naast de rijbaan was gekomen en de sloot in was gereden. Tijdens onderzoek bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 480 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding. (07-114221)

Politie houdt beledigende jongeman aan
EMMEN De politie heeft donderdagavond op het Mondriaanplein een 20-jarige Emmenaar aangehouden en bekeurd. De man droeg een voor de politie beledigende afbeelding op zijn jack. Op het embleem stond een mannetje afgebeeld die op het politielogo plaste. Hij verklaarde de jas via internet gekocht te hebben. De jas werd inbeslaggenomen. (07-113856)

Politie controleert verkeer

HOOGEVEEN Vrijdag heeft de politie in de gemeenten Hoogeveen en Midden Drenthe verkeerscontroles uitgevoerd. Hierbij werd bekeurd voor niet handsfree bellen, niet dragen van de gordel, onnodig voeren van mistverlichting, inhalen over verdrijvingsvlak, niet kunnen tonen van het rijbewijs, snelheidsovertredingen van autos en bromfietsers en bumper kleven. (07-114093)

ASSEN Vrijdagavond werd er ook in Assen gecontroleerd. Er werd bekeurd voor niet handsfree bellen, parkeren bij een stopverbod, door rood licht rijden, onnodig voeren van mistlampen, bromfietsers zonder helm, niet voeren van fietsverlichting en snelheidsovertredingen door automobilisten. (07-114184)

Politie bekeurt alcomobilisten

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 21-jarige Assenaar bekeurd voor het rijden onder invloed. De jongeman reed over de Rolderstraat toen de politie hem wilde controleren. Bij het zien van de hermandad probeerde hij op de bromfiets te ontkomen. Via het veemarktterrein kon hij op de Rolderhoofdweg staande gehouden worden. Hij blies500 ug/l. tevens kreeg hij een bekeuring voor het niet hebben van een bromfietscertificaat. (07-114203)

EMMEN Vrijdagavond liep een 19-jarige autobestuurder uit Erica tegen de lamp. De man reed over de Nijbracht toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 220 ug/l, reed zonder rijbewijs en de auto was niet verzekerd. De man werd aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt. (07-1141650

DE WIJK Een 50-jarige inwoner van de Wijk werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de bon geslingerd. De man reed onder invloed, 410 ug/l, over de Hessenweg. (07-1142040

HOOGEVEEN Een 27-jarige Hoogevener blies in de nacht van vrijdag op zaterdag 255 ug.l. Deze beginnend bestuurder werd op de Zanderhof gecontroleerd en daarna aangehouden. (07-1142070

Woninginbraken
ASSEN Vrijdagmiddag werd er ingebroken in een woning aan de Violenstraat. De bewoner ontdekte bij thuiskomst dat de draaisluiting bij de achterdeur vernield was. De buit bestaat uit geld en sieraden. De politie stelt een onderzoek in. (07-114149)

WESTERBORK Vrijdagavond vond er een inbraak plaats in een woning aan de Zuidbrink. Door een keukenraak open te breken kon de dader in de woning komen. De buit bestond uit sieraden en geld. (07-114189)

Dure krant
MEPPEL Een 67-jarige inwoonster van Meppel werd zaterdagmorgen aangehouden terzake winkeldiefstal. De vrouw nam in een supermarkt aan de Grote Akkerstraat een krant ter waarde van 1,90 euro mee zonder te betalen. Ze bekende de krant bewust te hebben gestolen omdat anderen dat ook wel deden en wilde deze niet betalen. Ze kreeg een winkelverbod van 1 jaar en een geldboete van 130 euro voor het stelen van de krant. (07-114241)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280