Socialistische Partij

Ophef over verkiezingsposters SP

17-02-2007 * De gemeente Stede Broec is niet blij met de posters die de SP op de verkiezingsborden heeft geplakt. Ze zouden te groot zijn waardoor er amper ruimte overblijft voor andere partijen. Sommige posters die de SP gebruikt zijn inderdaad groter dan voorheen.

Het Noordhollands Dagblad bericht over de commotie: "Het college van Stede Broec eist in een brief aan het hoofdbestuur van de SP in Rotterdam dat de gewraakte posters voor komende maandag verwijderd zijn. Gebeurt dit niet, dan doet de gemeente dit. Stede Broec zal de kosten hiervan in dat geval verhalen op de SP."

De plakker, SP-statenlid Bert Putters, weigert gehoor te geven aan de oproep om de posters te verwijderen. De verkiezingsborden staan er immers om beplakt te worden en daar is geen regelgeving voor. Wel moeten de partijen het netjes houden, dus niet over andere posters heen plakken, tenzij het niet anders kan. De SP plakt altijd als eerste en plakt dus niet over anderen heen. Mocht de SP een vol verkiezingsbord aantreffen, dan zal de SP netjes een kleiner formaat poster gebruiken.
Zie ook:
* Het plakken is begonnen!
* SP moet posters van borden halen (Noordhollands Dagblad)