Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/02/07)

OOSTERHOUT NB, 17 februari 2007

Twee jongens aangehouden na vechtpartij in horecagelegenheid

OOSTERHOUT: De politie heeft in de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari rond twee Oosterhouters, van 20 en 25 jaar oud, aangehouden. Een portier van een horecagelegenheid in de Klappeijstraat had de twee al apart gehouden, nadat ze in de zaak twee meisjes hadden geslagen. Beide meisjes, een 16-jarige inwoonster van Oosteind en een 15-jarige inwoonster van Dongen, deden hiervan aangifte.
De 20-jarige verdachte verklaarde dat juist hij degene was die geslagen was en dat hij slechts een meisje had weggeduwd. De 25-jarige verdachte ontkent iemand te hebben geslagen.

Man aangehouden na bedreiging

WIJK EN AALBURG: De politie heeft vrijdagavond 16 februari omstreeks 20.00 uur een 31-jarige man uit Wijk en Aalburg aangehouden. De ouders van de man hadden tegen hem aangifte gedaan van bedreiging. Ze verklaarden beiden die dag tussen 18.15 uur en 19.15 uur telefonisch te zijn bedreigd door hun zoon.
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Winkeldieven aangehouden

WERKENDAM: In een supermarkt in de Sigmondstraat is vrijdagavond 16 februari kort voor sluitingstijd een 31-jarige man uit Werkendam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man wordt ervan verdacht een fles gezichtsreiniger te hebben gestolen. Hij moest mee naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Daarna is hij weer in vrijheid gesteld. De fles gezichtsreiniger heeft hij alsnog betaald.

RIJEN: In een winkel aan het Wilhelminaplein is vrijdag rond 17.45 uur een 12-jarig jongetje uit Rijen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had geprobeerd twee pennen te stelen. Hij moest mee naar het bureau en bekende de winkeldiefstal. Daarna is hij overgedragen aan zijn ouders. De jongen wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

Onder invloed

OOSTERHOUT: Vrijdag 16 februari rond 19.20 uur betrapte de politie op de Statendamweg een 31-jarige man uit Breda op rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 445 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

WERKENDAM: In de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari rond 00.55 uur betrapte de politie op het Laantje een 29-jarige man uit Werkendam op rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 460 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd.

WERKENDAM: Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari rond 02.15 uur een automobilist met zijn auto wegrijden uit een parkeervak op de Lijnbaan. Bij het zien van de politie parkeerde de man zijn auto echter weer en wilde weglopen. De agenten vroegen hem mee te werken aan een blaastest, maar dit weigerde de man. Daarop is hij aangehouden. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat de man, een 25-jarige Werkendammer, teveel had gedronken. Zijn ademgehalte was 295 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Tevens werd hij bekeurd voor het weigeren van de blaastest.

MADE: Een 39-jarige Oosterhouter is zaterdagochtend 17 februari rond 06.00 uur in de Godfried Schalckenstraat betrapt op rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de verdachte 290 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

ANDEL: Op de Middenweg is in de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari rond middernacht een 19-jarige man uit Wijk en Aalburg door de politie betrapt op rijden onder invloed. De man, een zogenaamde Beginnende Bestuurder, bleek na de ademanalyse een ademgehalte van 205 ug/l te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na niet voldoen aan bevel of vordering

ALMKERK: Een politieman heeft in de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari rond 02.00 uur in de Burgemeester H. Blokstraat een 18-jarige inwoner van Almkerk aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een bevel of vordering.
De man zat op een bankje, dat op een plek staat waar hangjeugd zich vaak ophoudt. Toen de politieman de verdachte vroeg weg te gaan, gaf de man daaraan geen gehoor. Ook toen hij gevorderd werd weg te gaan, vertrok de man niet. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte wilde geen verklaring afleggen.

Bedrijfsinbraken

WAALWIJK: Vrijdagavond 16 februari bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Professor Eijkmanweg. Er was een raam opengebroken om binnen te kunnen komen. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen.
Rond middernacht bleek bovendien dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Profesoor Minckelersweg. Hier bleek een ruit vernield te zijn om binnen te komen. Er werden computers weggenomen.

Aanhoudingen voor openbare dronkenschap

OOSTERHOUT: In de Klappeijstraat hield de politie in de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari twee mannen aan op grond van openbare dronkenschap.
Een 41-jarige Oosterhouter gedroeg zich vervelend tegen het overige uitgaanspubliek en weigerde naar huis te gaan. Toen hij zich vervelend opstelde tegen agenten die hem hadden aangesproken, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau om daar zijn roes uit te slapen. De man is zaterdagochtend weer in vrijheid gesteld. Een 18-jarige Oosterhouter ging mee naar het bureau, nadat agenten hadden geconstateerd dat de man zo dronken was dat hij niet meer op zijn benen kon staan. Ook deze man weigerde naar huis te gaan en mocht de nacht in een politiecel doorbrengen.

Verkeerscontrole

GILZE EN RIJEN: Politiemensen hebben vrijdagavond 16 februari verkeerscontroles gehouden op de Rijksweg in Rijen en in de Lange Wagenstraat in Gilze. Daarbij hebben ze in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven: 6 voor rijden met defecte verlichting, 1 voor rijden met mistlicht en 3 voor rijden zonder gordel. Verder lieten de politiemensen in totaal 93 passanten een blaastest doen. Niemand van de weggebruikers had teveel gedronken.

Auteur: Leonie van Ooijen