Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (17/02/07)

TILBURG, 17 februari 2007

1000^ste aanhouding door politiebikers

TILBURG: In de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari hebben politieagenten van het Biketeam op de Heuvelring een 26-jarige man uit Breda aangehouden, nadat hij aanleiding had gegeven tot wanordelijkheden. De man probeerde ruzie te maken met een andere man. Omstanders probeerden dit te voorkomen, maar de verdachte bleef het proberen. Ook toen politiemensen van het Biketeam tussenbeiden waren gekomen, bleef de verdachte de andere man uitdagen. Omdat de verdachte zich bovendien niet kon legitimeren en zijn naam niet wilde noemen, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het was tevens de 1000^ste keer (gemeten sinds de oprichting van het Biketeam in oktober 2003) dat een politieagent van het Tilburgse Biketeam een aanhouding verrichtte. In 2006 verrichtten de leden van het Biketeam in totaal 357 aanhoudingen.

Aangehouden na lokaalvredebreuk

TILBURG: Bij een instantie aan de Besterdring heeft de politie vrijdag 16 februari rond 16.00 uur een 36-jarige Tilburgse aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk. Een beveiligingsmedewerker van de instantie deed hiervan aangifte. Hij wilde de vrouw aanspreken op haar gedrag en haar wijzen op de huisregels, maar de vrouw reageerde agressief en begon luidruchtig te schreeuwen.
Omdat de vrouw overlast veroorzaakte voor de andere bezoekers, heeft de beveiligingsmedewerker haar drie keer gevorderd het pand te verlaten. De vrouw gaf daaraan echter geen gehoor en is korte tijd later door de politie aangehouden en meegenomen. Nadat ze een verklaring had afgelegd, is ze weer in vrijheid gesteld. Ze heeft een toegangsverbod voor de duur van 3 maanden voor de instantie gekregen.

Mannen aangehouden na mishandeling

TILBURG: Vrijdag 16 februari om 21.30 uur heeft de politie in de Reitse Hoevenstraat een 42-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had carnaval gevierd in een
ontmoetingscentrum en had zich daarbij vervelend gedragen, waarna hij buiten was gezet. Eenmaal buiten beledigde hij een 27-jarige medewerkster van het ontmoetingscentrum en sloeg haar tegen haar hoofd. De vrouw deed daarop aangifte van mishandeling. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij bekende de vrouw te hebben geslagen en is zaterdag weer in vrijheid gesteld. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

TILBURG: Een 35-jarige Tilburger heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man was in de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari rond 03.00 uur in een horecagelegenheid aan de Paleisring en wilde volgens eigen zeggen een ruzie sussen. Daarbij keerde de vechtersbazen zich echter tegen hem en sloegen de man. Op aanwijzing van de man hield de politie korte tijd later twee Tilburgers van 20 en 21 jaar oud aan. Het tweetal is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

OISTERWIJK: Een 51-jarige man uit Oisterwijk is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij betrapt was op rijden onder invloed. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari rond 02.30 uur op de Spoorlaan. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse en daaruit bleek dat zijn ademgehalte 655 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumhoeveelheid is. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Personeel van een supermarkt aan de Besterdring hield vrijdag 16 februari rond 15.30 uur een 42-jarige Tilburger aan op verdenking van winkeldiefstal. De man zou geprobeerd hebben twee flessen Port weg te nemen. Hij werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De man bekende de winkeldiefstal te hebben gepleegd. Aangezien het niet de eerste keer was dat de verdachte betrapt werd op winkeldiefstal en hij binnenkort al voor de rechter moet verschijnen, werd in overleg met Justitie besloten de man in verzekering te stellen en maandag voor te leiden aan de rechter-commissaris.

TILBURG: Vrijdag 16 februari rond 15.45 uur hield winkelpersoneel van een supermarkt aan het Bart van Peltplein twee Tilburgse jongens van 12 jaar oud aan op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal had geprobeerd snoep en drinken te stelen. De twee moesten mee naar het politiebureau en legden daar een bekentenis af. Ze zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. Ze worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Auteur: Leonie van Ooijen