Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Overval op ouder echtpaar                     |
Een 66-jarige man en een 70-jarige vrouw uit Leiden zijn vrijdagavond 16 februari rond 19.30 uur slachtoffer geworden van een overval op de parkeerplaats van hotel de Cantharel aan de van Golsteinlaan in Apeldoorn. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en er werd een geldbedrag, wat pasjes en een rijbewijs buitgemaakt.

De man en vrouw maakten een ommetje toen zij door 2 mannen met grof geweld werden overvallen. De overvallers gingen er met de portemonnee van de man vandoor. De mannen vluchtten in een kleine zilvergrijze auto. Een getuige waarschuwde de receptie van het hotel en die alarmeerde politie.

De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en moest in het Lukasziekenhuis worden behandeld.

De getuige kon ook een signalement geven van één van de daders. Het zou gaan om een blanke man van tussen de 40 en 45 jaar oud. De man was kaal met op de slapen donkerkleurig haar en een donkere snor. Ook droeg hij een donkerkleurige jas.

De politie is een onderzoek gestart naar de daders.

De politie komt graag in contact met mensen die tussen 18.45 - 19.45 uur iets bijzonders hebben gezien nabij hotel de Cantharel in Apeldoorn. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

|     |Apeldoorn - Ernstig ongeval met twee gewonden             |
Een 27-jarige man en een 20-jarige man, beide uit Apeldoorn, zijn op 17 februari rond 06.30 uur gewond geraakt toen de auto waarin zij reden van de wegraakte en tegen een boom tot stilstand kwam.

Vermoedelijk is de bestuurder, de 27-jarige man, in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt geraakt waardoor tegen een boom reed. De man was buiten bewustzijn en zat bekneld in zijn auto. Hij werd door de brandweer bevrijd en met de traumahelikopter vervoerd naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

De passagier lag buiten de auto en had in elk geval een gebroken been. Hij werd per ambulance vervoerd naar het Lukasziekenhuis in Apeldoorn.

De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Ook wordt gekeken of er alcohol in het spel was.

|     |Apeldoorn - 3 aanhoudingen na poging tot beroving         |
De politie heeft op 16 februari drie jongens aangehouden voor een poging tot beroving van een 74-jarige vrouw uit Apeldoorn. De drie jongens, een 18-jarige uit Ede, een 15-jarige uit Zeist en een 14-jarige uit Arnhem worden ervan verdacht dat zij hebben geprobeerd de tas van de vrouw op de van Huutstraat in Apeldoorn te roven.

De politie werd rond 11.30 uur gealarmeerd dat er poging was gedaan de tas van de vrouw te roven. Het slachtoffer gaf aan dat er drie jongens bij betrokken waren en dat één van hen getracht had haar tas uit haar hand te trekken maar omdat ze de tas niet los liet lukte dit niet. Het slachtoffer kwam te vallen en liep blauwe plekken op. Ze was wel in staat een signalement te geven. Collega's in de binnenstad zagen 3 jongens die voldeden aan de omschrijving, wat uiteindelijk leidde tot de aanhouding van de jeugdige daders.

Einde berichten

Nanda Redder Communicatie adviseur Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland 055 5486648.

---- --