Socialistische Partij

SP :: Nieuws

Gerkens bepleit offensief tegen louche handel concertkaartjes

17-02-2007 * De SP wil snel een stevige aanpak van louche online handel in concertkaartjes. Volgens Tweede-Kamerlid Arda Gerkens loopt het de spuigaten uit met prijsopdrijvende websites en worden duizenden muziekliefhebbers benadeeld.

Eerder zei minister Brinkhorst van Economische Zaken in antwoord op vragen van de SP dat de zwarthandel een gevolg is van schaarste op de markt. Maar Gerkens ziet dat op internet kaartjes tegen woekerprijzen worden aangeboden van concerten waarvoor de verkoop nog moet beginnen. "De websites kopen zo veel mogelijke kaarten op en creëren zelf de schaarste, zodat ze woekerprijzen kunnen vragen. Concertkaartjes van Arctic Monkeys werden al voor 125 euro worden aangeboden, terwijl de verkoop nog moest beginnen. Voor een concert van Snowpatrol zijn voor 27,50 nog volop kaarten verkrijgbaar, maar bij deze sites worden ze voor 115 euro aangeboden, waarbij wordt vermeld dat het concert is uitverkocht. De sites vragen je ook kaartjes aan hen te verkopen. Ze werken bewust en gericht prijsopdrijvend en benadelen daarmee duizenden concertbezoekers."

Gerkens heeft de minister van Economische Zaken gevraagd de louche handel snel aan te pakken. "Ik wil weten of hier sprake is van misleiding of oplichting. Maar wanneer we nog geen instrumenten hebben om deze woekeraars aan te pakken, dan moeten we de wet aanpassen."