Nederlandse Tafeltennisbond


Deelnemersveld NK compleet

17-02-2007

Donderdag 15 februari sloot de inschrijving voor de NK-A 2007. De NK van dit jaar zijn bijzonder sterk bezet. Bij de heren hebben 30 van de 31 speelgerechtigde A-licentiehouders ingeschreven. Alleen de langdurig geblesseerde Liu Qiang ontbreekt. Daar komt Wai Lung Chung met de wildcard van de sectie Topsport nog bij.

Met deze opkomst is het maximum aantal deelnemers (28) overschreden. De toernooileider en de hoofdscheidsrechter hebben daarom besloten het aantal deelnemers uit te breiden van 28 naar 32. Hierdoor zullen ook de nummers 1 t/m 4 van de plaatsingslijst in de eerste ronde achter de tafel verschijnen. De 32^e speler is Jeroen Kivits, die als de nummer 2 van de Nederlandse kampioenschappen B de reservelijst aanvoerde.

Bij de dames is de opkomst met 17 van de 23 speelgerechtigde A-speelsters iets minder massaal, maar het veld is zeker zo sterk als vorig jaar. Naast Maaike v.d.Pavoordt die de wildcard van de sectie Topsport heeft gekregen mogen nog zes B-speelsters deelnemen: Mariette Holterman, Janine Huiden, Kelly Willems, Ellen Ras, Monique Posthuma en Charell Schoonbrood.

De oudste deelnemer van dit jaar is Ron van Spanje (46), gevolgd door broer Henk (42). Beiden wonnen tweemaal de nationale titel in het enkelspel, Ron in 1983 en 1985, Henk in 1982 en 1984. Vijf van hun concurrenten in 2007 waren toen nog niet geboren. Beiden wonnen ook driemaal de dubbeltitel. Eénmaal, in 1985, deden zij dat samen.

Nathan v.d.Lee, dit jaar winnaar van de B-meerkampen is met 16 jaar de jongste bij de heren. De broers Van Spanje zijn naast Danny Heister (10x) en Trinko Keen (5x) de enige enkelspelkampioenen die dit jaar meespelen. 6 anderen wonnen ooit een dubbelspeltitel: Merijn de Bruin, Jonah Kahn, Chen Sung, Gerard Bakker, Michiel Janssen en Barry Wijers

De 44-jarige Janine Huiden is de oudste bij de dames. Monique Posthuma (16) de jongste. Bij de dames doen twee ex-kampioenen mee, regerend kampioene Li Jiao (2005 en 2006) en Elena Timina (2000). Verder zijn er nog 4 ex-kampioenen in dubbelspelen: Linda Creemers, Carla Nouwen, Li Jie en Brenda Vonk