Ingezonden persbericht

Studio 100
PERSBERICHT, 9 februari 2007

MET "FRED & SAMSON" VOOR HET EERST EEN FRANSTALIGE VERSIE VAN SAMSON & GERT OP TV!

Studio 100 & RTL België zijn zeer verheugd u te kunnen aankondigen dat zij zullen gaan samenwerken rond een nieuw kinderprogramma: PLOPSA.

PLOPSA gaat vanaf 17 februari 2007 dagelijks op antenne op Kids Club van Club RTL, telkens om 6u55, 8u30 & 14u50. In dit goednieuwe kinderprogramma van eigen bodem worden enkele populaire Studio 100-series in een Franstalige versie gebundeld. Vanaf 17 februari zullen dus ondermeer Bumba, Wizzy & Woppy en Plop dagelijks hun opwachting maken bij de Franstalige kinderen. Maar er is meer...

Dit gloednieuwe programma zal worden gepresenteerd door niemand minder dan
"FRED & SAMSON"!

Voor het eerst in de geschiedenis van Studio 100 krijgen Samson & Gert dus een Franstalig 'alter ego'.

De rol van FRED zal vertolkt worden door de 26-jarige Tristan Moreau. Deze getalenteerde acteur uit Henegouwen deed al heel wat ervaring op in theater, musical en ook op televisie, ondermeer bij het programma "La DeuJ" op La Deux/RTBF. Tristan is ook een begenadigd zanger.

Poppenspeler en acteur Alain Perpète die de Franstalige SAMSON gestalte zal geven heeft ook al heel wat artistieke prestaties neergezet. Naast een jarenlange samenwerking met het Magic Land Théâtre, toerde hij met verschillende gezelschappen in ondermeer België, Frankrijk, Nederland, Duitsland & Québec. Op televisie werkte hij mee aan succesvolle programma's als "Lollipop" met Philippe Geluck, "Plein Jeu" en "L'Esprit de Famille". Hij is ook de man achter de stem van ondermeer Agent 15 in de tekenfilm "Quick et Flupke".

Studio 100 is in ieder geval erg verheugd dat de nog steeds zeer populaire Samson & Gert -waarmee het in Vlaanderen uiteindelijk allemaal begon - nu ook opvolging krijgen in Wallonië.
Studio 100 is op dit ogenblik ook volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe afleveringen van Kabouter Plop, met Franstalige acteurs. In de nabije toekomst zullen dus ook Plop, Pipolette (Kwebbel), Bric (Klus) en Dordebou (Lui) hun opwachting maken op Kids Club van Club RTL.

Naast de investeringen die er eerder in Wallonië werden gedaan met de overname van Télécoo en de ombouw ervan naar Plopsa Coo, is deze samenwerking met RTL een nieuwe stap om ook in Franstalig België de figuren van Studio 100 bij het grote publiek bekend te maken.

Vanaf 17 februari 2007 zal er ook een gloednieuwe Franstalige website online gaan:
www.plopsa.tv