Rijksmuseum van Oudheden
Het Rijksmuseum van Oudheden

- 9 februari 2007 -

Voorjaarsactiviteiten 2007

9 februari 2007

Voorjaarsvakantie in Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de voorjaarsvakantie (17 februari t/m 4 maart) biedt het Rijksmuseum van Oudheden activiteiten voor jong en oud. In het kader van de tentoonstelling 'Asterix en de Romeinen' is er een filmprogramma en houdt een 'Romeinse arts' spreekuur. Voor volwassenen is er iedere zondagmiddag een gratis themarondleiding. In het service- en informatiecentrum (de Archeotheek) is voor kinderen een Asterix kleur- en leeshoek ingericht en de museumwinkel en -café bieden een speciaal Asterix-assortiment.

Op zaterdag- en woensdagmiddag (17, 21, 24 en 28 februari en 3 maart) wordt de avontuurlijke speelfilm 'Asterix en Obelix: Missie Cleopatra' (2002) vertoond, waarin Asterix en Obelix naar Egypte gaan om de beroemde Cleopatra te helpen binnen drie maanden een prachtig paleis te bouwen. De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en begint om 14.00 uur. De toegang is gratis bij een bezoek aan het museum.

Op zondag 25 februari houdt een 'Romeinse arts' de hele dag spreekuur in het museum. Historicus en archeoloog Maarten Dolmans demonstreert onder andere hoe geneesheren 2000 jaar geleden een operatie verrichtten. Ook vertelt hij over Romeinse medische instrumenten, zalfjes en kruiden en voert hij keuringen uit om te beoordelen of het publiek geschikt is voor deelname aan het prestigieuze Romeinse leger. Leuk voor jong en oud.

Elke zondag zijn er gratis themarondleidingen voor bezoekers vanaf 16 jaar. Op 18 februari en 4 maart nemen ervaren rondleiders van het museum de bezoekers mee langs de topstukken uit de museumcollectie (14.00 uur en 15.15 uur). Op zondag 25 februari geeft conservator Leo Verhart een rondleiding over de tentoonstelling 'Het geheim van de Kelten' (14.00 uur). Reserveren is niet noodzakelijk.