Ingezonden persbericht

Kandidaat statenleden halen handtekeningen op

SP IN ACTIE VOOR BEHOUD POSTKANTOOR IN CENTRUM DIEREN

Op zaterdag 17 februari gaan SP kandidaat statenleden de SP Rheden ondersteunen bij het ophalen van handtekeningen. De handtekeningenactie is een protest tegen het verplaatsen van het postkantoor in Dieren. Het postkantoor staat nu nog in het centrum en wordt straks een postagentschap in Dieren Noord, twee kilometer extra lopen voor de ouderen die er veel gebruik van maken.

Eind januari heeft de SP Rheden in een brief aan Postkantoren BV opheldering gevraagd over het vertrek van het postkantoor uit het centrum van Dieren naar de Spar in Dieren Noord Oost. Op de door de SP gestelde vragen is geen antwoord gekomen. Wel is uit berichten in de media inmiddels het een en ander bekend geworden. Gezegd wordt dat in de nieuwe vestiging in de Spar aan de Cederlaan dezelfde producten en diensten worden aangeboden en Dieren dus het huidige voorzieningenniveau houdt.

De SP is echter van mening dat een voorziening als het postkantoor in het centrum van Dieren thuis hoort, waar het beter toegankelijk en bereikbaar is voor de bewoners. Verder is het onlogisch dat treinkaartjes op een postkantoor in Dieren Noord Oost, 3 km van het NS station vandaan, moeten worden gekocht.

Daarom houdt de SP op zaterdag 17 februari een handtekeningenactie bij het postkantoor in Dieren. De handtekeningenactie is dus enerzijds bedoeld om Postkantoren BV aan te sporen tot behoud van deze voorziening in centrum Dieren. Anderzijds zullen handtekeningen worden ingezameld om aan de NS duidelijk te maken dat kaartverkoop dichterbij het NS station moet plaatsvinden. De actie loopt van 09:30 tot 14:00 uur.

's Ochtends zullen ook Gelderse kandidaat statenleden (waaronder de nummer 2 op de lijst, Eric van Kaathoven) meehelpen met het inzamelen van handtekeningen.

Meer informatie: www.rheden.sp.nl en www.gelderland.sp.nl

Meer informatie: Jorine Dirks, Voorzitter SP Rheden: 06-46712613 en rheden@sp.nl

Meer informatie en woordvoering provinciale fractie: Agnes Lewe, 06-30125359

Indien niet te bereiken, kunt u het ook proberen bij Eric van Kaathoven, 06-48964478

Dit persbericht is verzonden door Eric van Kaathoven, SP Gelderland, www.gelderland.sp.nl