Ingezonden persbericht

Nieuwe coachingstaf voor Nederlands Floorball Herenteam

De Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (NeFUB) is verheugd om de nieuwe begeleidingsstaf voor het nationale herenteam te presenteren. Na verschillende opties in Nederland en in het buitenland te hebben bekeken, is een uitstekende bondscoach gevonden in de persoon van Torbjörn Svahn, een Zweedse speler van de Amsterdamse Floorballclub FB Agents.

Svahn heeft zijn sporen als coach en trainer vooral verdiend in het ijshockey. Als gediplomeerd coach heeft hij jarenlange ervaring als trainer-coach in Zweden. Sinds enkele jaren woont hij in Amsterdam waar hij mede verantwoordelijk is voor de trainingen en coaching van de FB Agents. Met succes, vorig werd het eerste team van die club eerste in de Nederlandse herencompetitie en verdedigde het de Nederlandse kleuren op Europees niveau tijdens de Europacup.

Torbjörn Svahn zal gesteund worden in zijn werkzaamheden door Ulrik Jonsson, Ville Kulmala en Michel Hartog. Ulrik Jonsson zal zich primair richten op coaching en training, terwijl Ville Kulmala en Michel Hartog de scouting, analyse van wedstrijden en de organisatie op zich zullen nemen.

Het Herenteam start in maart met de voorbereidingen op het Wereldkampioenschap, dat in mei 2008 in Tsjechië gespeeld zal worden. In totaal hebben zich vijfentwintig landen ingeschreven voor het WK, Nederland komt hierbij uit in de B divisie. Svahn zal met zijn ambitieuze staf het resultaat van 2006, een halve finale-plaats tijdens het WK in het floorballwalhalla Zweden, proberen te verbeteren.

Het NeFUB wil via deze weg de nieuwe staf veel succes wensen voor het aankomende WK traject.

Noot voor de pers,