Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BONOBO IN DE MELKWEG

De beste Ninja Tune release van 2006

zondag 18 februari ? Melkweg Oude Zaal ? 21:00 uur ? 10,00 +lidm.

Het nieuwe Bonobo album `Days To Come'is de meest opvallende release van het afgelopen jaar op het fameuze Ninja Tune label.
Producer Simon Green, "for it is he who is the monkey king", werd ten tijde van zijn debuutalbum `Animal Magic'in 2001 goed opgepikt door de pers, maar tegelijkertijd in het hokje geduwd van de destijds populaire `chill-out' Met als gevolg dat .
het succes net zo snel weer voorbij was als het kwam. De britse multi-instrumentalist, componist en beatmaker heeft de laatste vijf jaar echter bewezen een groot talent te zijn binnen de elektronische popmuziek.
Het tweede album `Dial "M" for Monkey'had meer plaats voor melodie dan zijn voorganger. Tegelijkertijd begon Bonobo te werken aan zijn liveband, waarin hij zelf de rol van bassist vervult. Met succes speelde hij succesvolle liveshows op grote festivals als Glastonbury. Met Ninja Tune `labelmate'Amon Tobin speelde hij voor groot publiek in de USA en Canada.

Bonobo's nieuwste telg `Days To Come'is zonder twijfel zijn sterkste album tot nu toe en heeft alles in zich om een klassieker te worden. In tegenstelling tot veel collega's in het genre werpt Simon Green zich niet op als `poducer for hire'op zijn eigen album, maar werkt hij met een selecte groep gastmuzikanten, waarvan vaste zangeres Bajka met haar rokerige, warme stem de meest prominente is. Verder een succesvolle bijdrage van Ninja Tune collega Fink, net als Green zelf afkomstig uit Brighton. Het geluid op het album heeft de kracht van de `oude'DJ Shadow en voor het eerst zijn alle tracks sterke en herkenbare songs.