Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

-13 februari 2007-

UK SUBS LIVE IN BAZART

Godfathers van de punk a.s. zondag 18 februari in Den Haag

Op zondag 18 februari speelt de legendarische punkband UK Subs in poppodium Bazart te Den Haag. Van alle bands die eind jaren zeventig de gevestigde orde deden schudden en de No Future generatie inluidden, is er slechts één groep die nog altijd bestaat. In tegenstelling tot the Sex Pistols, The Clash en The Damned, ragt de UK Subs vandaag de dag nog keihard door.

Frontman van het gezelschap is Charlie Harper, ook wel Godfather van de UK-punk genoemd. Het is moeilijk voor te stellen dat de beste man 63 jaren telt. Zijn 250 shows per jaar ademen nog steeds de rechtgeaarde 'spirit of punk rock' van 25 jaar geleden. De UK Subs zijn meer dan een leuk nostalgisch nummertje. Het is niet voor niets dat de band onder de huidige punkgeneratie grote aanhang geniet. Het spel heeft aan agressiviteit, woede en rebellie amper ingeboet.

In 1976 richtte Charlie Harper te midden van de ontluikende punkscene in Londen de 'United Kingdom Subversives' op. Later doopte de band dit om tot UK Subs. UK Subs ontsteeg het keldercircuit door een aantal hits. Met nummers als Tomorrow Girls, Warhead en Stranglehold brachten de Subs de punk naar de hitparades.

Grote namen als Frank Zappa, John Peel en Lars Frederiksen (Rancid) hebben tijdelijk in de UK Subs gespeeld. De kern van de band bleef echter altijd Charlie Harper. De UK Subs bracht 21 albums uit en doet vandaag de dag nog steeds 250 optredens per jaar in Europa, Amerika en Azië.

Charlie Harper, eens opkijkend tegen de iconen uit de punkscene, is zelf het ware punkicoon geworden. Met zijn huidige tour is hij voor 3 shows in Nederland. Het is geenszins zeker dat het niet de laatste keer is. Ons devies: komt en komt op tijd.

Voorprogramma: SIDEKICK BOB
Na afloop: dj's Tommy und Laura

---
Waar
Bazart

Loosduinsekade 725

2571 CZ Den Haag

tel: 070 323 96 52

fax: 070 323 07 81
www.bazart.nl

Wanneer
Zondag 18 februari
20:00-01:00

Kosten
9 euro

OV informatie
Tram 2 richting Kraaijenstein, halte Nieuwendamlaan

Links
Website UK Subs http://www.uksubs.co.uk
Website Sidekick Bob http://www.sidekickbob.net

Voor aanvullende informatie:
Hedde Meima
publiciteit@bazart.nl
tel: 070 323 96 52 (dinsdagen)

---- --