Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Boarding now! bij de Aviodrome

Voorjaarsvakantie: stap in één van de vele vliegtuigen of rij én vlieg mee!

Het luchtvaart-themapark Aviodrome geeft tijdens de voorjaarsvakantie kinderen de kans mee te rijden met een vliegtuig. Daarnaast opent de Aviodrome op de Luchthaven Lelystad de deuren van een groot aantal vliegtuigen, die normaal gesloten blijven voor publiek. En als kinderen hun eerste vliegles willen nemen, dan kunnen zij deze nu voordelig boeken!

Rij mee met een vliegtuig

Speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar is het mogelijk om mee te rijden met een historische Fokker Friendship. Het leuke van dit toestel is, dat het de 'meerijders' mee terugneemt naar de jaren '50. Wat het extra speciaal maakt, is dat veel van het originele interieur in dit toestel bewaard is gebleven.

Open vliegtuigdagen

Voor iedereen die altijd al eens in een straaljager heeft willen zitten of zich een helikopterpiloot heeft willen voelen, geeft de Aviodrome alle bezoekers, groot en klein, de kans om in een groot aantal toestellen te zitten die normaal gesloten zijn! Voor de kinderen wordt een speciale 'open vliegtuigmissie' uitgezet, waarbij ze aan het einde van deze missie alle toestellen hebben bezocht! Zo is het mogelijk om in een Russische straaljager te zitten, maar ook in een helikopter. Kinderen kunnen zich een echte captain voelen en plaatsnemen in de cockpit van de Boeing 747 Jumbojet! Dit zijn nog maar enkele van de toestellen die de Aviodrome speciaal voor Boarding Now! opent. Een lijst van de geopende vliegtuigen is op de website van de Aviodrome te vinden.

Vlieglessen voor kinderen

Voor de bezoekers onder de 16 die het nog niet genoeg vinden om in een vliegtuig te zitten dat niet opstijgt, is het op 18 februari mogelijk om bij de Aviodrome de eerste vliegles te boeken! Voor een speciale prijs van ¤ 90,- kan iedereen die jonger is dan 16 jaar uitproberen of hij of zij geschikt is als piloot. Je moet snel reageren, want vol is vol! Aanmeldingen geschieden via rondvluchten@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Aviodrome is op maandag gesloten, maar is tijdens schoolvakanties (alle regio's) en feestdagen wel op maandag geopend. De toegang tot de diverse (luchtvaart)activiteiten is gratis. Bezoekers betalen alleen de normale entreeprijs voor het themapark.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl