Wereld Natuur Fonds Nederland

PERSBERICHT

16 februari 2007

NIEUWE SERIE RANGERS! VAN START BIJ JETIX

Zondag 18 februari start een nieuwe serie Rangers! bij Jetix. Een spannende kennisquiz voor kids tussen de 8 en 12 jaar in samenwerking met de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds.

Rangers! stelt niet alleen de zenuwen van kids op de proef, maar laat hen ook kennismaken met leuke, gekke en spannende feiten over de natuur. De kandidaten in de studio krijgen makkelijke en moeilijke vragen over wilde dieren, hun leefgebieden en het werk van het Wereld Natuur Fonds. Sommige vragen worden begeleid door interessante of gekke filmpjes of foto's.

Rangers! wordt gepresenteerd door Pim Veth, ambassadeur van de WNF-Rangerclub. In elke aflevering stelt Pim Veth aan een kandidaat vragen. Met elk goed antwoord kan de kandidaat een trede van de virtuele 'RangersRots' beklimmen. De kandidaat moet tien treden beklimmen om de top van de 'RangerRots' te halen.

Wie de top van de RangerRots haalt, mag zich SuperRanger noemen. In de laatste twee afleveringen strijden alle SuperRangers, samen met twee winnaars van de internetgame op de Rangers!-site, tegen elkaar om de titel Super-SuperRanger 2007.

Eén van de dieren waarover in Rangers! vragen worden gesteld, is de jaguar. De WNF-Rangerclub voert in de maanden maart, april en mei actie voor de jaguar. Het belangrijkste leefgebied van de jaguar, het Amazone-gebied in Zuid-Amerika, wordt bedreigd door houtkap en omvorming van bos in weiland. Met de WNF-Rangeractie 'SOS Jaguar' biedt de WNF-Rangerclub kinderen de mogelijkheid om mee te helpen om belangrijke delen van het regenwoud te beschermen om zo het leefgebied van de jaguar en vele andere grote en kleine dieren veilig te stellen.

Rangers! wordt geproduceerd door IdtV in samenwerking met de WNF-Rangerclub en Jetix.
- Rangers!, vanaf 18 februari elke zondag rond 10.40 uur; herhaling op vrijdag om 13.45 uur.
- Online vanaf 18 februari via www.jetix.nl/rangers


---