Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jongens verdacht van vernielen autospiegel

Publicatiedatum: 18-2-2007 9:16:04

Oosterbeek/Arnhem - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens van zeventien en achttien jaar oud aangehouden. Omstreeks 02:45 uur kreeg de politie een melding dat een getuige drie jongens had aangehouden. De getuige, een 18-jarige Arnhemmer, had vanuit zijn woning gezien dat één van de drie een spiegel van een auto kapot zou hebben geschopt op de Klingelbeekseweg en is vervolgens op de snorfiets achter de drie verdachten aangereden. Op de Benedendorpseweg in Oosterbeek kon hij de drie jongens inhalen en aanhouden. Later bleek dat er een spiegel was vernield van een auto aan de Klingelbeekseweg. De politie heeft de drie jongens aangehouden en proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De jongens zijn ingesloten voor nader onderzoek en de politie onderzoekt de zaak verder. De ouders zijn in kennis gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Met de auto over de kop

Publicatiedatum: 18-2-2007 9:15:16

Lunteren - Een 23-jarige vrouw uit Lunteren is zaterdagavond met haar auto over de kop geslagen op de Vijfsprongweg in Lunteren. Waarschijnlijk heeft de auto door nog onbekende reden een paaltje geraakt waardoor de auto werd gelanceerd, over de kop sloeg en tegen een boom tot stilstand kwam. De 23-jarige vrouw en een 16-jarige inzittende uit Lunteren waren zelf uit de auto gekomen. De 23-jarige is in verband met rugklachten vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens verdacht van vuurtje stoken

Publicatiedatum: 18-2-2007 9:14:52

Scherpenzeel - De politie heeft zaterdagmiddag drie jongens van dertien en veertien jaar oud aangehouden op verdenking van vernieling / baldadigheid. Ze worden ervan verdacht een vuurtje te hebben gestookt in het park bij de Burgemeester Royaardslaan. Agenten zagen omstreeks 13:40 uur een brandje tegen de lantaarnpaal en verderop de drie jongens die een vuurtje aan het stoken waren. De politie heeft de drie knapen aangehouden en proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De zaak is overgedragen aan HALT.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs ingevorderd

Publicatiedatum: 18-2-2007 9:14:31

Terschuur - De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige man uit Nijkerk. Agenten zagen de man omstreeks 23:00 uur rijden over de Zelderseweg in Terschuur. Uit de blaastest bleek de beginnend bestuurder teveel alcohol gedronken te hebben, 425 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd en opgestuurd naar Justitie. Die beslist wat er verder gaat gebeuren. De man kreeg tevens een rijverbod voor zes uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tegen een boom met teveel alcohol

Publicatiedatum: 18-2-2007 9:14:15

Terschuur - De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Terschuur na een eenzijdig ongeval. De man reed omstreeks 19:00 uur over de Stoutenburgerweg. Waarschijnlijk had de man zijn auto niet de hele tijd onder controle waardoor hij tegen een aan de linkerzijde van de weg staande boom botste. De 22-jarige raakte hierbij gewond aan het hoofd en rechterhand en de auto raakte zwaar beschadigd. Toen de politie ter plaatse kwam, was de bestuurder zelf uit de auto gekomen. De man hoefde niet naar het ziekenhuis voor zijn verwondingen. De politie heeft vervolgens een blaastest afgenomen bij de bestuurder, waaruit bleek dat hij teveel alcohol gedronken had (215 ug/l). De politie heeft de 22-jarige aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en, omdat hij een beginnend bestuurder is, zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg de man een rijverbod voor twee uur. Justitie beslist wat er verder met de man gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen winkeldiefstal

Publicatiedatum: 18-2-2007 9:13:47

Barneveld - De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 14:00 uur twee meisjes uit Voorthuizen van dertien en vijftien jaar oud aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De meisjes zouden twee paar schoenen bij een schoenenwinkel in Barneveld hebben weggenomen. Beiden hebben een van de winkel een winkelontzegging gekregen en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt. De meisjes zijn overgedragen aan bureau HALT en de politie heeft de ouders in kennis gesteld. De twee paar schoenen zijn teruggegeven aan de schoenenwinkel.
Nijkerk - De politie heeft vrijdagmiddag twee jongens van vijftien en veertien jaar oud uit Nijkerk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongens worden ervan verdacht sportsokken uit een winkel in het centrum van Nijkerk gestolen te hebben. De politie heeft proces-verbaal tegen beide jongens opgemaakt en justitie beslist wat er verder met hen gaat gebeuren.
Ede - De politie heeft zaterdagmiddag een 18-jarige inwoner uit Veenendaal aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou bij een elektronicazaak in Ede een cd schijfje uit de verpakking hebben gehaald en mee hebben genomen. Hierop is de man aangehouden door de politie en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er verder met de man gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053