Politie Flevoland

Bekeuringen voor snelheid en gordel

Flevoland, 18-02-2007 o Het VerkeersTeam heeft vrijdag drie rijbewijzen ingevorderd wegens het rijden met zeer hoge snelheden. Twee van de drie automobilisten waren Beginnend Bestuurder (minder dan 5 jaar in het bezit van een rijbewijs).

Op de A-6 bij Lelystad klokte de bemanning van de videosurveillanceauto een 23-jaige automobilist uit Ridderkerk met 178 km/h waar 120 gereden mag worden. Op de Vogelweg reed een 20-jarige automobilist uit Biddinghuizen 141 km/h in plaats van 80.

Wel heel gevaarlijk was het rijgedrag van een 21-jarige automobilist uit Zeewolde. Op de smalle Ossekampweg haalde hij een gemiddelde snelheid van maar liefst 179 km/h, terwijl 80 is toegestaan.

Verder kregen op de Larserringweg en de Vogelweg bij laserguncontroles nog 16 automobilisten een bekeuring wegens te snel rijden. Op de Lindeweg in Lelystad gingen 17 automobilisten op de bon omdat zij de autogordel niet gebruikten.

Het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid controleerde vrijdag op de Zuiderzeeweg in Zeewolde en de Harderwijkstraat in Lelystad. Daar werden respectievelijk 7 en 5 bestuurders bekeurd. Op beide locaties was de hoogste snelheid 45 km/h, terwijl er 30 km/h gereden mag worden.