Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Yolanda Dols
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 18 februari 2007

Beek: overvaller slaat met hamer

Bij een overval op een bloemenwinkel op de Markt in Beek is vrijdagavond een jeugdige winkelbediende gewond geraakt. Hij werd door een van de overvallers met een hamer op het hoofd geslagen. De overvallers gingen met een onbekend geldbedrag aan de haal.

Even vóór acht uur kwamen drie gemaskerde mannen de winkel binnen en eisten geld van de bedrijfsleider en zijn twee hulpjes. Bij het handgemeen dat daarop volgde, kreeg een van de winkelbedienden een klap met een hamer. Onmiddellijk daarna vluchtten de overvallers te voet weg in de richting van de Martinuskerk, waar vermoedelijk een vluchtauto op hen stond te wachten. Direct na het incident stelde de Technische Recherche van de politie een sporen- en buurtonderzoek in. De jongeman die met de hamer werd geslagen, kon na behandeling van een wond op zijn achterhoofd weernaar huis. De politie is op zoek naar de voortvluchtige overvallers.

Maastricht: vrouw botst frontaal op tegenligger

Door een mislukte inhaalactie zijn vrijdagavond twee auto's frontaal op elkaar gebotst op de Via Regia in Maastricht. Daarbij liepen de beide bestuursters ernstige verwondingen op.

Het ongeluk gebeurde rond half tien ter hoogte van De Dousberg, toen een van de bestuursters een inhaalactie wilde uitvoeren maar de tegenligster te laat opmerkte. De vrouwen moesten met ettelijke botbreuken naar het Academisch Ziekenhuis worden overgebracht. Brandweer en politie waren geruime tijd bezig om de weg weer vrij te maken.

Maastricht: politiehond bijt voorbijganger

Een 37-jarige man uit Meerssen is zaterdagnacht op het Vrijthof in Maastricht per ongeluk gebeten door een politiehond. De man kruiste het pad van de hond, toen de politie een opstootje wilde beëindigen bij het café op het Vrijthof.

De politie was te hulp geroepen nadat er in het café was gevochten. Om bij de voordeur van de kroeg te kunnen komen, moest de politie zich met de hond een weg banen door een uitgelaten menigte carnavalvierders, van wie er sommigen teveel drank op hadden en meenden te hond te moeten uitdagen. Dat werd de toevallige passant uit Meerssen, die niets had uit te staan met de vechtpartij en het opstootje, fataal. De hond beet hem spontaan in de arm. De politie heeft haar verontschuldigingen aangeboden aan het slachtoffer en draait uiteraard op voor de kosten van de ongelukkige actie van de hond.

Hoensbroek: brandstichting in speeltuin.

Zondagnacht is een ganzenhok in de speeltuin aan het Horstplein in Hoensbroek in brand gestoken. De brandweer die ter plaatse moest komen, had het vuur snel onder controle. De vier ganzen die zich nog in het hok bevonden konden gered worden en liepen enkel wat schroeiplekken op.

Maastricht: man ernstig gewond bij vechtpartij.

Een 53-jarige man uit Maastricht is zondagnacht gewond geraakt bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Tongersestraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer kreeg bij het bestellen van een consumptie een slag in zijn gezicht van een onbekende man. Er ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte aan zijn been. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat zijn onderbeen gebroken is. Verschillende personen waren getuige van deze vechtpartij en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Maastricht: inbraak bij juwelier.

Zondagnacht is ingebroken bij een juwelier aan de Grote Gracht in Maastricht, waarbij de daders een aanzienlijke hoeveelheid juwelen meenamen. De dieven verschaften zich toegang door het inslaan van een raam. De gealarmeerde politie die ter plaatse kwam hield even later in de omgeving van de Maagdendries twee mannen en een vrouw aan. Toen de agenten deze personen controleerden, troffen zij nog slechts enkele sieraden aan. Een aantal armbanden en oorbellen waren op straat al weggegooid. De twee mannen en vrouw zijn aangehouden.

Maastricht: taxichauffeur overvallen.

Op de Pres. Rooseveltlaan in Maastricht is zondagnacht een chauffeur van een taxibedrijf uit die plaats overvallen. Drie onbekende mannen beroofden hem onder bedreiging van een wapen van zijn beurs en autosleutels. De taxicentrale stuurde de chauffeur naar het adres aan de Pres. Rooseveltlaan. Daar werd hij opgewacht door drie mannen, die geld van hem eisten. Eén van deze mannen dreigde hierbij met een wapen. De daders namen vervolgens de beurs en de sleutels van de taxi mee. De politie stelt een onderzoek in.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --