Politie Groningen

Zondag 18 februari 2007

Provincie Groningen, 18-02-2007

Midwolde: politie houdt man aan na huiselijk geweld

De politie heeft zaterdagochtend in Midwolde een 51-jarige man uit Woltersum aangehouden voor mishandeling. De man kon het niet verkroppen dat de nieuwe vriend van zijn 28-jarige ex-vriendin in haar woning in Midwolde op bezoek was. In de woning heeft hij de 46-jarige vriend onder de douche mishandeld en tevens met pepperspray bespoten. Ook zijn ex-vriendin moest het ontgelden. De vrouw werd enkele keren geslagen door de verdachte. De 51-jarige ging na het huiselijke geweld naar buiten. Daar werd hij door de politie aangehouden. In een veetrailer trof de politie het busje met gas aan. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. De ex-vriendin en haar vriend hebben beiden aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.

Beerta: snorfietser met drank onderuit

De politie heeft zaterdagavond in de Hoofdstraat een 40-jarige man uit Finsterwolde aangehouden. De man had met zijn snorfiets bij een slinger in de weg een betonnen paal en een metalen boombeschermer geraakt. Een valpartij was het gevolg. De snorfiets raakte hierdoor geheel ontzet. De 40-jarige bleef ongedeerd, maar had de man wel alcohol gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 2,4 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor met een rijverbod van 13 uur het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: politie houdt binnendringer aan na zware mishandeling

De politie heeft zaterdagavond in de Torenstraat een 17-jarige jongen uit Winschoten aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij via een balkondeur een portiekwoning aan de Plataanweg is binnengedrongen en de 18-jarige bewoner zwaar heeft mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer zat samen met zijn vriendin in de woning toen de verdachte plotseling in de woonkamer stond. De bewoner werd diverse keren geslagen en ook met een mes bedreigd. Tevens zette de verdachte het mes op de keel van het slachtoffer. Hierdoor ontstonden lichte verwondingen. Na het geweld verliet de verdachte de woning. Dezelfde avond wist de politie de verdachte aan te houden. Hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Bedum: bromfietser na korte achtervolging onderuit

De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige man uit Bedum aangehouden. Politieagenten zagen de verdachte zonder helm en achterlicht rijden en wilden hem controleren. Bij het zien van de politie ging de 20-jarige er vandoor. Op de kruising Schoolstraat met de Grotestraat wilde hij linksaf slaan. Hierbij reed de bestuurder een 29-jarige Stadjer van de sokken. Hij kwam ten val en moest zich aan een wond laten helpen. De 29-jarige had last van zijn enkel, maar weigerde alle medische hulp. Een blaastest wees uit dat de verdachte alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop vorderde de politie zijn rijbewijs in. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: man na ruzie gestoken

Een 32-jarige man uit Delfzijl is zaterdagnacht in de Landstraat gewond geraakt bij een steekincident. De Delfzijlster werd volgens eigen zeggen tijdens het wandelen met zijn vriendin aangesproken door een jongen. De knaap, die in gezelschap was van drie andere personen, deed het slachtoffer zijn vriendin een brutaal voorstel. Hierop ontstond een woordenwisseling, die in een vechtpartij ontaardde. De 32-jarige kwam op de grond terecht en werd in zijn gezicht getrapt. Bij thuiskomst bemerkte het slachtoffer dat hij bij zijn schouder was gestoken. De man heeft zich hierna door een taxi laten vervoeren naar het ziekenhuis. Pas in het ziekenhuis werd de politie geïnformeerd over het incident. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: vrouw aangehouden voor bedreiging

De politie heeft zaterdagavond op de Erasmusweg een 22-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden voor bedreiging. De vrouw had vanaf haar balkon een 22-jarige buurvrouw bedreigd met bewoordingen en door het gooien van een ijzeren voorwerp, een stoel en een schroevendraaier. Alle voorwerpen misten de buurvrouw. De verdachte werd vervolgens ingerekend en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Groningen: politie zoekt getuigen van laffe beroving

De politie zoekt getuigen van een laffe beroving van een 59-jarige man uit Groningen op zondag 11 februari. De beroving vond plaats om 15.35 uur bij een pinautomaat op het Hereplein. De Stadjer, die licht geestelijk gehandicapt is, wilde 70 euro pinnen en had net zijn pincode ingedrukt. Vervolgens bemoeiden twee personen, een man en een vrouw, zich met de pintransactie. Het slachtoffer mocht geen geldbedrag intoetsen, waarna de transactie door het duo wordt afgemaakt. Op het moment dat de pinpas en het geld uit de automaat komt, pakt zowel het slachtoffer als één van de verdachten het geld. De 59-jarige laat het geld los, omdat hij anders zijn pinpas niet zou terugkrijgen. Met het geld gaat het laffe duo er vandoor. De volgende dag bemerkt het slachtoffer dat een geldbedrag van ruim 1000 euro van zijn rekening is afgeschreven. De man heeft al aangifte gedaan. De politie zoekt getuigen, die iets van de pintransactie hebben gezien of iets over de verdachten kunnen zeggen. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: gewapende overval op cafetaria

Twee onbekende mannen hebben zaterdagavond een overval gepleegd op een cafetaria aan de Jacob van Ruysdaelstraat. Het duo kwam met bivakmutsen op de cafetaria binnen. De eigenaar, een 39-jarige man, werd direct met een scherp voorwerp bedreigd. Oom werd de man door één van de overvallers vastgehouden. De andere overvaller pakte een kistje met een onbekend geldbedrag. Hierop gingen de overvallers er met de buit op een scooter vandoor. Een zoektocht naar de daders van de overval bleef vooralsnog zonder resultaat. Het roofcoördinatieteam stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vrouw wil niet luisteren

De politie heeft zaterdagnacht een 43-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw had al eerder amok gemaakt bij het slaaphuis in de Schoolstraat. De dienders zagen dat dezelfde vrouw wederom problemen veroorzaakte. Hierop werd de vrouw gevorderd om weg te gaan. Dit deed zij niet. Hierop werd de verdachte aangehouden. De 43-jarige verzette zich zowel in de Schoolstraat als in het politiebureau tegen haar aanhouding. Hierbij schopte de agressieve vrouw meerdere keren tegen de benen van een agente. Ook wist zij de agente aan de haren te trekken. De verdachte uitte bovendien meerdere bedreigingen naar de politieagenten. Zij werd ingesloten. De agente heeft aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw zal vandaag worden gehoord.

Groningen: politie houdt jongens aan voor vernieling

De politie heeft zaterdagnacht op het Heerdenpad twee jongens, een 16-jarige jongen uit Groningen en een 17-jarige jongen uit Zuidwolde, aangehouden. De politie had post gevat bij een scholengemeenschap, nadat meerdere vernielingen bij de school waren gepleegd. De actie van de politie had al snel resultaat. De Stadjer kwam met zijn kameraad aanfietsen. Zij stopten bij de school, omdat de Zuidwolder moest plassen. Op dat moment liep de jongste van de twee naar de voordeur van de school. Hierop werden de voordeuren met een karatetrap opengetrapt. Beide jongens werden aangehouden en gehoord. De knapen werden overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Tolberter botst tegen vangrail

Een 21-jarige man uit Tolbert is zaterdagnacht op de Weg der Verenigde Naties gewond geraakt bij een botsing. De man raakte door onbekende reden de controle kwijt over het stuur en botste tegen de rechtervangrail. De auto kwam in een slip en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen dezelfde vangrail. Een blaastest wees uit dat de Tolberter te veel alcohol had gedronken. De man werd op de plek van het ongeval onderzocht door ambulancepersoneel. Hij moest voor verder onderzoek mee naar het ziekenhuis. Daar werd na medische behandeling van de verdachte een bloedproef afgenomen. Een bergingsbedrijf heeft de auto van de 21-jarige afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage en analyse gemaakt.

Groningen/Ter Apel: alcoholcontrole in Stad en Ommeland

De politie heeft zaterdagavond- en nacht een alcoholcontrole gehouden op meerdere wegen in Groningen. In Groningen werden in totaal 655 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder, een 36-jarige man uit Groningen liep bij de controle op de Hereweg tegen de lamp. Hij bleek 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie vorderde de man zijn rijbewijs in. Naast de Hereweg werd ook gecontroleerd op het Damsterdiep, turfsingel, Emingaheerd, Kluiverboom, Hereplein en Noorderhaven. Medewerkers van 3VO hebben BOB-sleutels uitgereikt aan de gecontroleerde verkeersdeelnemers.

Daarnaast heeft de politie op meerdere locaties in Ter Apel vooral carnavalbezoekers aan alcoholcontroles onderworpen. Van de in totaal 445 blaastesten bleken drie bestuurders alcohol in hun bloed te hebben. Een 19-jarige vrouw uit Nieuw Weerdinge had 0,7 promille in haar bloed, terwijl een 56-jarige man uit Ter Apel 0,5 promille in zijn bloed had. Een 51-jarige vrouw uit Musselkanaal bleek na de ademanalysetest 0,3 promille in haar bloed te hebben. Zij ontsprong hierdoor de dans. De politie controleerde op het Hooiland, de Heemstraat, de Viaductstraat, de Westerstraat en de Oosterstraat.