Politie Gelderland-Zuid

Twee fietsdiefstallen in onderzoek

Nijmegen/Geldermalsen, 18-02-2007 o In de nacht van zaterdag op zondag werden in Nijmegen één en in Geldermalsen drie personen aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Beide zaken zijn in onderzoek.
* In Nijmegen hoorden mountainbikers van politie die in de Derde Walstraat reden geluiden komen vanuit de Bastionstraat alsof er een fiets op de grond werd gegooid. Daarop zijn ze die kant op gefietst en gingen een kijkje nemen achter een bestelbus waar het geluid vandaan kwam. Daar zagen ze een man, die hen bekend was omdat hij al vaker was aangehouden voor fietsdiefstal, met een splinternieuwe fiets staan. Het gaat om een 36-jarige Nijmegenaar. Hij werd als verdachte aangehouden. Tijdens fouillering bleek hij een knijptang bij zich te hebben. Het werktuig en de fiets zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. De 36-jarige is in verzekering gesteld.

* Surveillerende politieagenten in Geldermalsen zagen drie mannen lopen op de rotonde Oudenhof/Provincialeweg met een vrijwel nieuwe damesfiets. De agenten spraken de drie aan wat ze daar deden. Ze vertelden dat ze uit een trein waren gezet omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. Op de vraag waar de fiets vandaan kwam, werden drie verschillende verhalen verteld. Daarop werden alledrie aangehouden op verdenking van diefstal en ingesloten voor verder verhoor. Het gaat om twee mannen van 18 jaar uit Tilburg en Amsterdam en een 28-jarige Tilburger. De fiets bleek op slot en is in beslag genomen voor het onderzoek.
(08)