Persberichten stad Utrecht, 12.40 uur

Utrecht, 18-02-2007

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT Aan de Huis te Zuylenlaan hebben omstanders twee verdachten van diefstal aangehouden en overgedragen aan de politie.

Zaterdag omstreeks 21.25 uur kreeg de politie de melding dat een jongen en een man iets gestolen hadden uit een kerk. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat getuigen twee verdachten op de grond hadden gewerkt en in bedwang probeerden te houden. De verdachten hadden kort daarvoor een mp3 -speler en een mobiele telefoon uit een tas van een kerkbezoeker gestolen. De 29-jarige man en 15-jarige jongen, beiden uit Utrecht, hadden behoorlijk wat alcohol genuttigd. Ze zijn aangehouden en ingesloten.

Aanhouding na achtervolging

UTRECHT Politieagenten hielden vrijdagavond 16 februari rond 23.40 uur met enige moeite een 16-jarige Utrechter aan.

De agenten werden op de Egelantierstraat aangesproken door twee mannen die verklaarden dat twee scooterrijders getracht hadden de scooter van een van de mannen weg te nemen. Het zou onder meer gaan om een jongen op een witte scooter. Tijdens een zoektocht in de wijk werd op de J.M. de Muinck Keizerlaan een jongen op een witte scooter gezien. Hierop volgde een achtervolging, die plotseling eindigde omdat de jongen vol op de rem ging staan. Vervolgens begon hij te schreeuwen, wat de aandacht trok van aanwezige jeugd. Na veel bombarie kon hij in de politieauto worden gezet. Op dat moment kwam een 50-jarige Utrechter naar de agenten toe. Hij sloeg plotseling een van de agenten. Ook hij werd hierop geboeid. Later bleek dat hij de vader van de aangehouden jongen was. De poging diefstal van de scooter kon door de politie niet hard worden gemaakt. Uiteindelijk is de jongen met een bekeuring weer de straat opgestuurd.

Twee jongens aangehouden op motorscooter

UTRECHT Zaterdag 17 februari zijn twee 17-jarige jongens uit Utrecht aangehouden voor heling van een vermoedelijk gestolen motorscooter.

Omstreeks 20.55 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie. In de omgeving van de Struyckenlaan hielden drie jongens zich in poorten op met een scooter en een stoeptegel. De politie ging direct ter plaatse en zag twee jongens op de Bijnkershoeklaan op een scooter wegvluchten. Een achtervolging volgde. Op de Jutfaseweg kwam de scooter ten val, maar de opzittenden vluchtten te voet verder. In de Westravenstraat en de Nieuwravenstraat zijn ze in de kraag gevat een aangehouden. De jongens zijn ingesloten. De scooter bleek een motorscooter te zijn en is in beslag genomen voor onderzoek. Vermoedelijk is het voertuig van diefstal afkomstig.

Onder invloed

UTRECHT - Een 24-jarige automobilist uit Utrecht is zaterdagmiddag aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 14.25 uur zagen surveillerende agente de automobilist al bellend rijden op de Jeanne dArcdreef en lieten hem stoppen. Ze roken een alcohollucht en lieten de man blazen. Hij had teveel gedronken, maar ook bleek dat zijn rijbewijs al sinds mei 2006 ongeldig was verklaard. De Utrechter werd aangehouden. Ademanalyse wees uit dat hij 675 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en hij kreeg bekeuringen voor het mobiel bellen en rijden met ongeldig rijbewijs.

UTRECHT Op de Vleutenseweg is vrijdagavond 16 februari een 37-jarige Maarssenaar aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 20.35 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Ademanalyse wees uit dat hij 630 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aangehouden na beroving

UTRECHT Op het Stationsplein is vrijdag omstreeks 19.20 uur een 29-jarige vrouw uit Utrecht van haar geld beroofd. Toevallig kwamen er net twee agenten aanrijden die zagen dat de vrouw achter de verdachte, die zij kende, aanrende. De vrouw was druggebruiker en de verdachte was er, toen ze een deal wilden maken, met haar geld vandoor gegaan. Op het Smakkelaarsveld hielden de agenten de verdachte, een eveneens 29-jarige man uit Utrecht, aan. Hij is ingesloten.

Fietsendief en koper aangehouden

UTRECHT Een 31-jarige fietsendief en een 26-jarige koper uit Eindhoven zijn aangehouden voor diefstal en heling van een fiets. Op beelden van cameratoezicht was zaterdag omstreeks 02.40 uur te zien dat de ene man de ander een fiets aanbood. Het bleek dat de 31-jarige man de fiets voor EUR 1,90 had verkocht aan de Eindhovenaar. Beide mannen zijn aangehouden.

Vernieler aangehouden

UTRECHT Voor het vernielen van een auto op de Breedstraat, is een 38-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De politie kreeg vrijdagavond omstreeks 21.15 uur de melding dat een man een auto vernield had. Het bleek dat even daarvoor een eigenaar van een horecagelegenheid de 38-jarige man wegens zijn gedrag buiten had gezet. Hierna uitte de verdachte zijn kennelijke frustratie op een in de Breedstraat geparkeerde auto. De auto liep schade op, waarvan aangifte is gedaan. De vernieler staat in Rotterdam te boek als veelpleger en is ingesloten.

Insluipers aangehouden

UTRECHT Twee mannen zijn vrijdag 16 februari aangehouden op verdenking van een insluiping en diefstal uit een bedrijf aan de Oudwijkerlaan.

Vrijdag omstreeks 17.45 uur kreeg de politie de melding dat personeel van een bedrijf aan de Oudwijkerlaan twee insluipers hadden overlopen. Eén, een 34-jarige man uit Amsterdam, werd aangehouden door het personeel en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten. De ander was weggevlucht richting de Maliesingel. Op basis van een goed signalement kon deze verdachte, een 22-jarige Utrechter, op de Burgemeester Reigerstraat worden aangehouden. Bij één van de verdachten werd een gestolen creditcard aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek.