Politie Groningen

Politie zoekt getuigen van laffe beroving

Groningen, 18-02-2007 o De politie zoekt getuigen van een laffe beroving van een 59-jarige man uit Groningen op zondag 11 februari. De beroving vond plaats om 15.35 uur bij een pinautomaat op het Hereplein.

De Stadjer, die licht geestelijk gehandicapt is, wilde 70 euro pinnen en had net zijn pincode ingedrukt. Vervolgens bemoeiden twee personen, een man en een vrouw, zich met de pintransactie. Het slachtoffer mocht geen geldbedrag intoetsen, waarna de transactie door het duo wordt afgemaakt. Op het moment dat de pinpas en het geld uit de automaat komt, pakt zowel het slachtoffer als één van de verdachten het geld. De 59-jarige laat het geld los, omdat hij anders zijn pinpas niet zou terugkrijgen. Met het geld gaat het laffe duo er vandoor. De volgende dag bemerkt het slachtoffer dat een geldbedrag van ruim 1000 euro van zijn rekening is afgeschreven.

Getuigen

De man heeft al aangifte gedaan. De politie zoekt getuigen, die iets van de pintransactie hebben gezien of iets over de verdachten kunnen zeggen. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.