Persberichten Heuvelrug, 12.50 uur

Utrecht, 18-02-2007

Jongen mishandeld

VEENENDAAL Op het Achterstraatje is zaterdag rond 17.20 uur een 14-jarige jongen uit Ederveen mishandeld. De jongen was samen met enkele vrienden bij het Scheepjeshof geweest, toen zij onverwachts werden aangesproken door drie jongens. Vervolgens werden zij bedreigd en werd de 14-jarige jongen in een hoek van het Achterstraatje gedreven. Daarna sloeg een van de jongens hem en kreeg hij ook een harde klap in zijn gezicht. Het drietal liep daarna weg. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844. Het drietal is plm. 16-17 jaar en licht getint. Degene die geslagen heeft, droeg een groen vest en heeft een gezet postuur.

Vrouw beroofd van tas

VEENENDAAL Op de Slotemaker D. Bruinestraat is zaterdag rond 20.00 uur een 67-jarige vrouw uit Veenendaal beroofd van haar tas. Tijdens het fietsen pakte een nog onbekende jongen, eveneens op de fiets, de tas van haar af en verdween.

De politie zocht de omgeving nog af, maar zonder resultaat. Mogelijke getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Verdachte mishandeling aangehouden

VEENENDAAL Een 28-jarige inwoner van Veenendaal is zondag rond 01.30 uur door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling.

Bij het politiebureau meldde zich even daarvoor een 27-jarige inwoner van Ede met de mededeling dat hij op de Schans plotseling geslagen was door een man. Met een signalement op zak namen de agenten direct poolshoogte en troffen daar de verdachte aan. Hij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau voor verhoor. De aanleiding zou onenigheid over geleend geld zijn.

Opstandige Veenendaler

VEENENDAAL Surveillerende agenten kregen zaterdag rond 00.10 uur te maken met een opstandige inwoner van Veenendaal. Na een melding van een onwel geworden persoon, bleek deze bij aankomst teveel alcohol op te hebben. Deze 37-jarige man ging bij aankomst van de agenten staan en liep een horecagelegenheid aan de Tuinstraat uit. Bij het zien van de agenten riep hij allerlei beledigingen. Toen de man ook nog eens een agent wilde trappen, werd hij direct aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte auto-inbraak aangehouden

VEENENDAAL Door personeel van een horecagelegenheid aan de Prins Bernhardlaan is zaterdag rond 03.20 uur een 25-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden op verdenking van een auto-inbraak.

De man was met een vriend de horecagelegenheid uitgezet wegens zijn opstandig gedrag. Nadat het tweetal zich voor de deur verdacht ophield, verdwenen zij plotseling. Vanwege het verdachte gedrag hield het personeel hen in de gaten. Toen even later werd ingebroken in een auto en het tweetal weer gezien werd, grepen zij in. De Veenendaler kon worden gepakt, maar de ander wist te ontkomen. Politieagenten namen de verdachte van het personeel over voor nader verhoor.