Politie Haaglanden

Persberichten 18 februari

Haaglanden, 18-02-2007

Heterdaad diefstal scooters
Den Haag - De politie hield zaterdag 17 februari rond 13.00 uur vijf Haagse jongens in de leeftijd van 15-16 jaar aan voor het stelen van scooters uit een kelderbox aan de Terwestenstraat. De agenten hoorden achter de kelderboxdeur slijpgeluiden en gingen de kelderbox binnen. Zij zagen de verdachten bij twee scooters. Van één scooter hadden zij het slot al verbroken. Alle vijf konden mee naar het politiebureau om daar een proces-verbaal in ontvangst te nemen.

Doorrijden na aanrijding
Den Haag - Politieagenten kregen zaterdag 17 februari rond 14.30 uur de melding dat een personenauto op de kruising Spui met de Ammunitatiehaven een 41-jarige fietsster uit Den Haag aanreed en er vervolgens vandoor ging. De agenten zagen het voertuig rijden op de Alexanderstraat. Hierop hielden zij de 31-jarige bestuurster uit Den Haag aan. Zij bleek een botsing gehad te hebben met het slachtoffer. Op dat moment was er geen schade of letsel, maar er ontstond wel een woordenwisseling. Hierop reed de verdachte met opzet op het slachtoffer in en ging er vandoor. Het slachtoffer liep hierdoor letsel aan haar been op. De verdachte kreeg een proces-verbaal en moet zich verantwoorden voor de rechter.

Personenauto contra boom
Den Haag - De controle over je stuur verliezen. Dat overkwam een 69-jarige Haagse automobilist waarschijnlijk toen hij zaterdag 17 februari rond 09.00 uur over de Porfessor B.M. Teldersweg reed. Getuigen verklaarden dat zij zagen dat het slachtoffer na een bocht niet meer corrigeerde en hierdoor tegen een boom in de middenberm reed. De GGD vervoerde de man met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis.

Doorrijder kruipt gewoon in bed
Den Haag - Nadat een 39-jarige man uit Den Haag zondagochtend rond
01.15 uur op de Warnaarslaan tegen twee geparkeerde autos aanreed, ging hij gewoon door naar huis en kroop daar lekker in bed. De politie kwam hem op het spoor, omdat er door de aanrijding vloeistoflekkage aan zijn voertuig ontstond. Door het spoor te volgen, kwamen zij uit bij het voertuig en het adres van de verdachte. In de woning troffen zij de verdachte zwaar dronken aan in zijn bed. Aan het politiebureau was hij te ver heen om te blazen, waardoor de politiearts een bloedproef heeft afgenomen. De verdachte moet het voorlopig zonder rijbewijs stellen.

Dronken man in jeep raakt meerdere autos
Den Haag - Met een jeep veroorzaakte een 19-jarige man uit Den Haag schade aan meerdere geparkeerde autos. Op de Zeesluisweg raakte hij drie geparkeerde voertuigen. Vervolgens veroorzaakte hij in de Wesstraat wederom een aanrijding. Daar stapte de verdachte uit zijn jeep en wilde weglopen. Omstanders hielden hem tegen zodat de politie hem aan kon houden. De verdachte bleek behoorlijk onder invloed te zijn van alcohol. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Hij wilde aan het bureau niet aan een blaastest of bloedproef meewerken. De agenten vorderden zijn rijbewijs en auto in en gaven hem een rijverbod van 24 uur. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen en de recherche hem had verhoord, kon hij met een proces-verbaal op zak het politiebureau verlaten.

Vernielers aangehouden
Leidschendam De politie hield 17 februari om 01.10 uur twee jongens (een 16-jarige Hagenaar en een 15-jarige Leidschendammer) aan op verdenking van vernieling van drie abris aan de Mgr. van Steelaan. Op aanwijzingen van een getuige hielden surveillerende agenten één van de vernielers op de Appelgaarde aan. Hij bekende samen met een vriend de abris vernield te hebben. Agenten haalden de andere vernieler thuis op. In overleg met de ouders van de jongens kregen zij een Halt-verwijzing.

Agenten zagen 18 februari op de hoek van de J.S. Bachlaan en Noordsingel om 03.25 uur twee jongens (19 en 16 jaar) uit Leidschendam bij de palen van het bord van de Damzwabbers. Het bord was verdwenen en de jongens kwamen uit de bosjes tevoorschijn met een paal in hun handen. Na enig aandringen van de agenten vertelden de jongens dat het bord in het water dreef. Hierop hielden de agenten de jongens aan. Ze krijgen een proces-verbaal.

Beginnend bestuurder behoorlijk in de fout
Leidschendam Surveillerende agenten zagen op 16 februari om 20.20 uur een auto Heuvelweg/Weigelia oversteken. Gezien het moment van optrekken, reed hij vermoedelijk door het rode licht. Ze gaven de auto een stopteken en roken bij de 21-jarige bestuurder uit Pijnacker een sterke alcohollucht. De man blies aan het bureau 815 ugl, waar de grens voor beginnend bestuurders op 88 ugl ligt. Hij moest daarop direct zijn rijbewijs inleveren.

Vier rijbewijzen ingevorderd
Wassenaar De politie in Wassenaar nam dit weekend van vier bestuurders hun rijbewijs in. Drie bestuurders hadden veel te veel gedronken. Een 39-jarige man uit Woubrugge blies bij een alcoholcontrole aan de Lange Kerkdam 675 ugl. Een 47-jarige man uit Wassenaar moest blazen omdat hij bij het keren van zijn auto een heel gedeelte van het plantsoen aan de Storm van s-Gravesandeweg nodig had. Hij blies 725 ugl. Een 45-jarige Leidenaar verloor zijn rijbewijs toen agenten hem slingerend over de Rijksstraatweg zagen rijden. Hij blies 620 ugl. Een 19-jarige man uit Wassenaar moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij de maximum snelheid met meer dan 50 km/uur overschreed. Hij reed over de Wittenburgerweg met 111 km/uur.

Kop-staart aanrijding
Rijswijk Een 31-jarige vrouw uit Den Haag reed 17 februari om 17.15 uur op de Prinses Beatrixlaan achterop de auto van een 47-jarige Hagenaar. De man moest remmen aangezien het verkeer voor hem ook plotseling afremde. De Haagse achter hem kon echter niet meer op tijd remmen en kwam in botsing met de auto voor haar. De man moest met beenletsel in de ambulance naar het ziekenhuis.

Autodieven aangehouden
Rijswijk Een 27-jarige vrouw uit Rijswijk zag tot haar verbazing haar auto in Den Haag rijden op de Alberdingk Thijmstraat, terwijl ze die twee uur daarvoor bij de politie als gestolen had gerapporteerd. Nadat ze de politie meldde dat ze haar auto zag, konden agenten de drie inzittenden (een 17- en 15-jarige Hagenaar en een 17-jarige Rijswijker) aanhouden. Later bleek nog een andere jongen ook in de auto gereden te hebben en verrichtten de agenten een vierde arrestatie, van een 17-jarige Rijswijker.

Tegen de verkeerde auto
Rijswijk Een 40-jarige man uit Rijswijk had op 17 februari aan de Nassaukade problemen met het inparkeren van zijn auto. Hij raakte om
02.20 uur daarbij een onopvallende surveillanceauto van de politie die daar geparkeerd stond. Toen de agenten de 40-jarige Rijswijker aanspraken, verdachten ze hem van overmatig alcoholgebruik. Dat werd bevestigd toen hij aan het bureau 565 ugl blies. Hij kreeg een proces-verbaal en de uitkomst van de blaastest was dusdanig hoog dat direct zijn rijbewijs moest inleveren.

Zwalkend toch de auto in
Rijswijk Agenten zagen op 17 februari om 03.20 uur een man zwalkend over het Eisenhowerplein lopen en in zijn auto stappen en wegreed. Op de Van Vollenhovenlaan zag de 27-jarige Rijswijker het stopteken pas. De man moest aan het bureau een blaastest afleggen. Het resultaat was 880 ugl, waarop hij gelijk zijn rijbewijs moest afgeven.

Snorscooterrijder gewond
Poeldijk Een 47-jarige automobilist uit Den Haag zag 17 februari om 17.45 uur een snorfietser over het hoofd. Hij reed over de Teylingerlaan en wilde rechtsaf richting de Lozerlaan gaan, toen hij in botsing kwam met een 17-jarige snorfietsster uit Poeldijk. Zij reed op het naastgelegen verplichte brom/fietspad. De ambulance vervoerde haar met verwondingen aan haar been naar het ziekenhuis.

Dronken jongens rijden fietsers aan
Pijnacker - Twee 17-jarige jongens uit Pijnacker reden zaterdagochtend rond 02.30 uur op een scooter over de Stationsweg toen zij in botsing kwamen met een 24-jarige fietser uit Voorburg. De GGD vervoerde de bijrijder van de scooter en de fietser naar het ziekenhuis met hoofdletsel. Daar gaven zij beide toe teveel gedronken te hebben. Van beide is een bloedproef afgenomen. De bestuurder van de scooter moest mee naar het politiebureau. Daar blies hij als beginnend bestuurder 185 ugl. De politie onderzoekt de aanrijding.

Gaspedaal van motorrijder blijft hangen
Delft - Een 41-jarige motorrijder uit Delft kwam zaterdag rond 16.00 uur ongelukkig ten val in de Vondelstraat. Hij maakte zijn eerste motorrit na de winter en vlak na zijn vertrek merkte hij dat zijn gaspedaal bleef hangen. Hierdoor reed hij vol gas een t-splisting op en schoot tussen twee geparkeerde voertuigen het trottoir op. Daar werd hij van zijn motor afgeworpen. Zijn motorfiets reed door tegen een lantaarnpaal, gevel van een huis en een bloembak en eindigde uiteindelijk tegen de voordeur van een huis. De motorfiets is vermoedelijk total loss en de GGD vervoerde het slachtoffer met been en rugletsel naar het ziekenhuis.

Dronken bestuurder met coke in de auto
Delft - De politie zag zondagochtend rond 03.15 uur een 32-jarige automobilist uit Utrecht vreemd rijgedrag vertonen op de Kruishuisweg, afslag Schieweg. De bestuurder rook naar alcohol en werd na zijn blaastest aangehouden. Toen hij uit zijn voertuig stapte, nam een 25-jarige passagier uit Delfgauw gelijk de plek van de verdachte over. Hij mocht ook niet rijden, omdat hij verwijdde pupillen had. Het viel de agenten op dat deze passagier samen met een tweede 31-jarige passagier uit Rotterdam erg zijn best deed om iets uit het zicht te houden. Het bleek dat het om een plastic zakje met coke ging. Hierop hebben de agenten de twee passagiers aangehouden terzake de opiumwet. Aan het bureau bleek het om 10 gram cocaïne te gaan. De politie onderzoekt de zaak.

Politie betrapt beschonken bestuurder
Delft - De politie zag een 19-jarige man nogal onvast op zijn benen staan, voordat hij zondagochtend rond 04.30 uur in een auto stapte op het Westvest. De verdachte zag de agenten, maar stapte toch in. Bij het wegrijden nam hij behoorlijk de stoeprand mee. Vervolgens reed hij al slingerend in de richting van de Phoenixstraat. Hierop zetten de agenten de man aan de kant en uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Aan het politiebureau blies hij 465 ugl. Aangezien hij beginnend bestuurder is, kon hij na verhoor zonder rijbewijs het politiebureau weer verlaten.

Drug en wapens in voertuig
Delft - Politieagenten controleerden zondagochtend rond 03.30 uur 21-jarige automobilist en zijn 18-jarige passagier op de van Leeuwenhoeksingel. Omdat de bestuurder bekend staat bij de politie om het bij zich hebben van drugs, doorzochten de agenten op grond van de opiumwet de auto. Hierin vonden zij vijf ponypacks cocaïne, een hakbijl en een aantal messen. De agenten hielden de verdachten aan namen de goederen in beslag. De verdachten moeten zich verantwoorden voor de rechter.

Vrouw drinkt, beledigt en bedreigt
Zoetermeer Een 35-jarige vrouw uit Zoetermeer stopte direct met wegrijden uit een parkeervak aan de Tuindreef toen ze 17 februari om
03.15 uur agenten zag naderen. Een eerste blaastest gaf voldoende indicatie de vrouw aan te houden, waarop ze direct begon de agenten te beledigen en bedreigen. De agenten hadden geen gezellige rit naar het bureau want ze hield daar niet mee op totdat ze haar insloten. Aan het bureau vond ook een bloedproef plaats.

Steen door ruit buslijn 70
Zoetermeer Onbekenden gooiden 16 februari om 21.50 aan de Lijnbaan, ter hoogte van de Rogerslijn, een baksteen door de ruit van buslijn 70. De steen raakte een 19-jarige vrouwelijke passagier uit Zoetermeer. Zij stapt bij de halte Kahnllijn uit. De Zoetermeerse had last van haar achterhoofd en nek. De politie komt graag in contact met mensen die kunnen helpen bij de opsporing van de dader(s). Neemt u contact op met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.