Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Etten- Auto in weiland                                    |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (17/02-18/02) rond 01:52 uur een 26-jarige man uit Ulft aangehouden nadat hij met zijn auto op de Slingerparallelweg in Etten in een weiland belandde. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De man kwam vanuit Etten en reed richting Doetinchem toen hij de macht over het stuur kwijt raakte en links in het weiland belandde. Hij raakte hierbij niet gewond. Uit een gehouden ademanalyse bleek de man meer dan 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij werd hierop aangehouden. Aangezien het niet de eerste keer was dat de man met drank op achter het stuur werd betrapt, werd het rijbewijs ingenomen. De auto is total loss.

|     |Neede- Automobilist gewond                                |
Een 76-jarige man uit Neede raakte zaterdagmiddag rond 14.51 uur gewond toen hij op de Rondweg in Neede geen voorrang verleende aan een voor hem van rechtskomende 42-jarige automobiliste uit Diepenheim.

De man wilde vanaf de Kempersdijk, komende vanuit het Achterveld, de Rondweg oversteken maar zag hierbij de van rechts komende auto over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De man werd met een hoofdwond en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Zijn auto raakte total loss. De auto van de vrouw uit Diepenheim raakte beschadigd aan de voorzijde. Bij de vrouw in de auto zaten ook nog haar twee kinderen. Zij raakten gelukkig niet gewond.

|     |Gelselaar- Woning beschadigd na brand                     |
Op 17 februari rond 22.51 uur raakte een woning aan de Pastorieweg in Gelselaar beschadigd nadat de begroeiing (bruidssluier) tegen de woning vlam had gevat. De bewoner van de woning, een 51-jarige man, kon op tijd de woning verlaten. Dankzij het optreden van buurtbewoners kon erger worden voorkomen.

Buurtbewoners zagen dat de begroeiing aan de zijkant van de woning in brand stond en dat hierdoor de kozijnen ook al begonnen te branden. Hierop spoten zij met poederblussers, de gealarmeerde brandweer deed de rest.

De woning liep brandschade op aan de buitenzijde en waterschade binnen in de woning. De politie vermoed dat er sprake is van brandstichting. Het onderzoek loopt nog. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --