Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 18 februari 2007

Zaanstreek-Waterland, 18-02-2007

Vrouw door ongeval om het leven gekomen Middenbeemster Het rechercheonderzoek naar de dood van een 43-jarige vrouw uit Amsterdam heeft vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf opgeleverd. De politie gaat ervan uit dat de vrouw, wiens stoffelijk overschot vrijdagochtend door een passant werd ontdekt in een sloot bij de Kerkhoflaan, om het leven is gekomen door een ongeval. Daarbij heeft de verwarde toestand waarin de vrouw verkeerde een rol gespeeld. De politie startte direct na de vondst van het lichaam een grootschalig onderzoek. De omgeving werd afgezet om sporenonderzoek te verrichten, passanten en buurtbewoners werden ondervraagd en er werd sectie verricht op het lichaam.

Verkeersongeval Zaandam, 16 februari 2007, 13:50 Na een verkeersongeval op de kruising Vermiljoenweg met de Koningsgeelstraat zijn vier personen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een 73-jarige automobilist uit Wijdewormer reed vanuit de Koningsgeelstraat de Vermiljoenweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 46-jarige Zaandammer. Over het letsel van beide bestuurders en twee inzittenden is niets bekend.

Winkeldief herkend Zaandam, 16 februari 2007, 14:08 De politie heeft vrijdagmiddag een 27-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal. Surveillerende agenten herkenden hem naar aanleiding van beelden van een beveiligingscamera die zij hadden gezien. Eerder die dag werden de agenten aangesproken door beveiligingsmedewerkers van een winkel aan de Gedempte Gracht. Zij hadden een verdachte van winkeldiefstal op video staan en wilden de beelden aan de politiemensen laten zien. Een paar uur later zagen dezelfde agenten de bewuste man lopen op de Gedempte Gracht. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachte bekende meerdere winkeldiefstallen te hebben gepleegd.

Politie zoekt dader beroving Purmerend, 16 februari 2007, 17:11 uur De politie is op zoek naar de jongen die vrijdagmiddag rond 15:45 uur een 14-jarige jongen uit Purmerend heeft beroofd van zijn geld en mobiele telefoon. Het slachtoffer fietste de dader, een ongeveer even oude jongen met een donkere huidskleur, voorbij toen hij over de Disteldijk naar de Anne Frankflat reed. Vervolgens werd hij van zijn fiets geduwd en bedreigd met een mes. De dader droeg een halflange, zwarte jas, had een capuchon over zijn hoofd en droeg een donkere spijkerbroek en zwarte Nike Airmax schoenen met goudkleurige Nike-tekens. De jongen werd gedwongen zijn geld en mobiele telefoon af te geven waarop de dader ervandoor ging. De politie verzoekt mensen die informatie denken te hebben over de dader of getuige zijn geweest van de beroving, te bellen met politiewijkteam Overwhere via 0900-8844.

Politie pakt fietsendief Krommenie, 17 februari 2007, 14:47 uur Na een telefoontje van een getuige heeft de politie zaterdagmiddag een 46-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De getuige zag bij station Krommenie een man een afgesloten fiets in de kofferbak van zijn auto leggen. In de kofferbak zou ook al een andere fiets liggen. Doordat de getuige het kenteken van de auto had doorgegeven, kon de politie de man bij zijn woning aanhouden. Hij bleek in het bezit van twee gestolen fietsen waarvan er een uit Krommenie afkomstig. De andere fiets zou de man in Heerhugowaard hebben weggenomen. De Amsterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De fietsen werden in beslag genomen. Dezelfde avond kwam via internet bij de politie een aangifte binnen van de diefstal van de fiets. Het rijwiel zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Jongen (16) aangehouden voor vernielingen en inbraak Assendelft, 17 februari 2007, 23:16 uur De politie heeft zaterdagavond op aanwijzing van een buurtbewoonster een 16-jarige jongen uit Krommenie aangehouden voor vernieling en inbraak. De aandacht van een bewoonster van een woning aan de Parkrijklaan werd getrokken door gerommel bij haar achterdeur. Toen zij uit het raam op de eerste verdieping keek, zag zij op de parkeerplaats achter het huis een jongen staan. Ze zag dat de jongen de tuin van een nabijgelegen woning inliep. De gewaarschuwde politiemensen konden de jongen op het Dijkland in de kraag vatten. Toen de agenten vervolgens een kijkje gingen nemen in de omliggende tuinen, zagen zij dat van een tweetal schuren de deur openstond en dat een van de schuren en een woning met verf waren besmeurd. Daarnaast bleek te zijn ingebroken in een woning op het Veenland. De verdachte bleek de goederen die daarbij werden buitgemaakt, een spelcomputer en mobiele telefoons, in zijn bezit te hebben. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Vernielers aangehouden Koog aan de Zaan, 17 februari 2007, 23:35 De politie heeft zaterdagavond twee jongens van 15 en een van 17 jaar uit Zaandijk en Koog aan de Zaan aangehouden voor vernielingen op station Koog-Zaandijk. Een getuige meldde de vernielingen bij de politie. Op dat moment waren de jongens nog op het station aanwezig en konden door de agenten worden aangehouden. Op het perron werden twee vernielde prullenbakken en een aantal ingegooide ramen aangetroffen. Ook was een glazen pui vernield. De jongens werden overgebracht naar het politiebureau en brachten daar de nacht door.

Aanhoudingen na vechtpartij Purmerend, 17 februari 2007, 03:45 uur Naar aanleiding van een aangifte van mishandeling heeft de politie zaterdagmiddag een drietal Purmerenders van rond de 19 jaar aangehouden. De aangever, een 19-jarige Purmerender, had de nacht ervoor op de Kolkstraat ruzie gekregen met het drietal. Dat ontaarde in duw- en trekwerk, waarbij de Purmerender ten val kwam. Terwijl hij op de grond lag, zou hij meerdere malen zijn geschopt. De drie Purmerenders werden aangehouden en in verzekering gesteld.