Verzamelbericht weekend 17/18 februari

's-Hertogenbosch, 18-02-2007

Carnaval verloopt redelijk rustig in de hele regio

Carnaval in de politieregio Brabant-Noord verloopt redelijk rustig tot nu. De politie heeft wel diverse aanhoudingen verricht als het gaat om enkele duw en trek partijtjes, lichte mishandelingen, enkele wildplassers, beledigingen van agenten en diverse automobilisten die betrapt werden op rijden onder invloed. Op incidenten na, is het rustig en gezellig in de diverse steden en dorpen.

Jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging en bedreiging

Oss - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige jongen en een 20-jarige jongen, beiden uit Teefelen en een Ossenaren, 19 jaar oud, aangehouden op de Heuvel in Oss. Een 19-jarige Osse werd in een horecagelegenheid vast gepakt door de 20-jarige inwoner van Teefelen. Vervolgens bedreigde een 19-jarige Ossenaar haar. Toen het slachtoffer een medewerker van de horecagelegenheid vertelde van dit voorval en de medewerker een gesprek met de jongens aan wilde gaan, gaf de 19-jarige Ossenaar de medewerker een kopstoot. Vervolgens bemoeiden alle aangehouden verdachten en enkele omstanders zich er mee en werd de medewerker mishandeld. De gewaarschuwde politie hield alle verdachten aan. Ze zijn inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt de zaak en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Man gedraagt zich recalcitrant

Nieuwkuijk De politie heeft zaterdagavond een 23-jarige inwoner van Emmeloord aangehouden in een horecagelegenheid aan de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk. Een medewerker van de horecagelegenheid had de man aangehouden omdat hij vermoedde dat de man zojuist drugs had gebruikt. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Hij gedroeg zich zeer recalcitrant. De medewerker van de horecagelegenheid overhandigde ook een zakje met drugs, vermoedelijk cocaïne, aan de politie. Dit was bij de verdachte aangetroffen. De man is zondag in vrijheidgesteld met een proces-verbaal.

Politie houdt verdachte mishandeling aan

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige Bosschenaar aangehouden op de Korte Putstraat in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht een 29-jarige plaatsgenoot met een fles geslagen te hebben. Het slachtoffer verloor daardoor even zijn bewust zijn. Hij is ter controle naar de eerste hulp gegaan. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding. Hij is inverzekeringgesteld. De aanleiding is niet bekend.

Illegale taxirit

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige Bossche automobilist aangehouden op de Koningsweg in s-Hertogenbosch. De man vervoerde twee carnavalsvierders naar hun hotel in Nuland tegen betaling. Hij beschikt echter niet over de vereiste papieren om taxiritten te mogen uitvoeren. Daarop werd hij aangehouden en ingesloten. Zijn auto is inbeslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man loopt met mes op straat

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 35-jarige Ossenaar aangehouden in de Kerkstraat in zijn woonplaats. Omstanders waarschuwden de politie omdat de verdachte met een mes op straat liep. De agenten troffen de man aan, en gaven aan dat hij het mes moest laten vallen. In eerste instantie deed hij dat niet. Toen agenten dreigde met peperspray, liet de man het mes als nog vallen. Hij is in verwarde toestand meegenomen naar het bureau. Het mes is inbeslaggenomen.

Mannen aangehouden bij horecagelegenheid

Uden De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden op de Markt in Uden. Eén van hen, een 50-jarige inwoner van Ravenstein wilde die nacht opnieuw een horecagelegenheid in die hij zojuist verlaten had. Een 46-jarige medewerker van die horecagelegenheid, weigerde hem echter de toegang tot tweemaal toe, omdat het sluitingstijd was. De tweedemaal ontstond een worsteling tussen de verdachte en de medewerker. Een 43-jarige Udenaar bemoeide zich met de worsteling. De gewaarschuwde politie hield beide mannen aan. De medewerker van de horecagelegenheid deed aangifte van mishandeling. Hij gaf aan geslagen te zijn tijdens de worsteling. De politie heeft de verdachte voor verder onderzoek ingesloten.

Politie vindt softdrugs in woningen

Boxtel De politie heeft vrijdagavond een 37-jarige inwoner van Boxtel aangehouden in zijn woning aan de Van Hugenpothstraat. De politie trof in zijn woning ruim 35 gram weed, ruim tien gram hasj, zes XTC pillen en 0,8 gram andere drugs, vermoedelijk speed. De politie heeft de verdachte aangehouden en inverzekeringgesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen. De man wordt er van verdacht vanuit zijn woning drugs te verkopen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In de woning van een 32-jarige straatgenoot trof de politie ruim 30 gram weed aan. Deze man is als verdachte gehoord en de weed is inbeslaggenomen. Ook in deze zaak maakt de politie proces-verbaal op.

Huiselijk geweld

Langenboom De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige inwoner van Langenboom aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn 34-jarige vrouw mishandeld en bedreigd te hebben. De vrouw, die kneuzingen opliep, deed aangifte bij de politie. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Politie vindt drugs en wapen in bestelbus

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige inwoner van Vlijmen en een 19-jarige inwoner van Sint Michielsgestel aangehouden. Agenten zagen dat de twee verdachten in een bestelbus in tegengestelde richting de Grobbendoncklaan op reden vanaf de Graafseweg. Vervolgens reden ze een parkeerplaats op. Agenten zetten hun auto achter de bestelbus om ze te controleren. Vervolgens ziet één van de agenten dat de 35-jarige bestuurder drugs wil gaan gebruiken. Hij vraagt de bestuurder uit te stappen. De andere agent wilde de bijrijder controleren. In de auto ziet de agent echter een wapen liggen. Daarop worden beide heren aangehouden. De derde inzittende weet te ontkomen. De verdachten zijn inverzekeringgesteld. Naast een wapen trof de politie tevens drugs, vermoedelijk cocaïne aan. De politie onderzoekt de zaak.

Man opgesloten in koelcel

Haarsteeg Een tweetal onbekenden heeft een 64-jarige inwoner van Haarsteeg zaterdagavond opgesloten in de koecel bij zijn huis aan t Zand in Haarsteeg. De man, die een rijdende winkel in levensmiddelen heeft en tevens aan huis levensmiddelen verkoopt, kreeg zaterdagavond omstreeks 22.00 uur bezoek van een man en een vrouw die nog wat kwamen kopen. De man gaf aan de spullen die ze vroegen te pakken. Toen hij in de koelcel ging, werd de deur achter hem dicht gedaan. De daders hebben vervolgens diverse ruimte doorzocht. Ze namen diverse goederen mee. Het slachtoffer slaagde er ruim een uur later in zelf de deur van de koelcel te openen en kon toen pas de politie waarschuwen. Die startte direct een buurt- en sporen onderzoek. Getuigen die zaterdag iets opvallends hebben gezien dat te maken heeft met deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844.

Man parkeert auto in tuin woning

Uden Een 37-jarige automobilist uit Uden is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in zijn woning. De man had eerder die nacht zijn auto geparkeerd in de tuin van een woning aan de Mellesingel in zijn woonplaats. De auto was in de tuin tot stilstand gekomen en de bestuurder, de later aangehouden verdachte is er vervolgens van door gegaan. Door deze bijzondere parkeermanoeuvre raakte de tuin volledig vernield, een boom beschadigd als mede het muurtje om de tuin heen. De verdachte is zondag heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbreker aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft met de hulp van een oplettende getuige in de nacht van zaterdag op zondag een man (leeftijd en woonplaats onbekend) aan kunnen houden op verdenking van auto-inbraak. De getuige had gezien dat de verdachte en ruitje van een auto insloeg. Deze auto stond geparkeerd op de Parade in s-Hertogenbosch. Toen agenten de verdachte aan wilde spreken, rende hij hard weg. De agenten rende achter hem aan en konden hem op de Sint Janskerkhof aanhouden. De man had geen identiteitsbewijs bij zich en gaf zelf aan illegaal in België te verblijven. De man is gehoord als verdachte van de auto-inbraak en vervolgens overgedragen aan de vreemdelingen politie, ter vaststelling van zijn identiteit en verblijfsrechten.

Slachtoffer woninginbraak pleegt vernielingen

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige Bossche aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht die nacht de ruit van een auto die geparkeerd stond in de Derde Rompert en twee ruiten van een woning in die straat vernield te hebben. De verdachte was eerder die nacht zelf slachtoffer van een woninginbraak in haar woning aan de Derde Hambaken. Ze deed daarvan aangifte bij de politie. Bij de inbraak werden ondermeer een tv en een bromfiets weggenomen. Zelf vermoedde de vrouw dat de woninginbraak te maken had met problemen met haar ex-vriendin. Vervolgens is de verdachte verhaal gaan halen in de Derde Rompert en richtte daar de vernielingen aan. Ze raakt daarbij gewond aan haar hand. In een woning aan de Trommelslager trof de politie de verdachte aan en daar kon ze aangehouden worden. Ze is aangehouden en ze moest behandeld worden in het ziekenhuis. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de zaak verder.

Aangehouden voor mishandeling en wegnemen fiets

Boekel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier Udenaren, 17, 17, 17 en 18 jaar oud, aangehouden op de Erpseweg. De politie had even daarvoor de melding gekregen dat twee jongens uit Boekel, beide 17 jaar oud, mishandeld waren en dat de fiets van één van hen was afgenomen. De verdachten kwamen aangefietst met een vijfde fiets in de hand. Toen de politie hen vroeg van wie de fiets was, kwam er een vreemd verhaal. Daarop werden de vier aangehouden. De slachtoffers hadden diverse verwondingen en moesten zich onder behandeling laten stellen in het ziekenhuis. De verdachten zijn voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.