Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 18 februari 2007

Man aangehouden wegens huiselijk geweld

ZEVENBERGEN: De politie heeft zaterdagmiddag rond 17:00 uur een 33-jarige man uit Zevenbergen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 35-jarige ex-vriendin hebben geslagen en haar keel hebben dicht geknepen. Dit gebeurde bij de woning van de vrouw in Zevenbergen. Ook zou de man daar de moeder van zijn ex hebben bedreigd. De man is in verzekering gesteld.

Jongen aangehouden op verdenking van diefstal

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagochtend rond 02:15 uur in de Pieter Brueghelstraat een 17-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden. Dit gebeurde op verdenking van diefstal van onder andere een flatscreen en een geldkistje. Een getuige had gezien dat een aantal personen, waaronder de verdachte, vermoedelijk ingebroken hadden in een schuurtje van een woning in de Pieter Brueghelstraat. Vervolgens zag de getuige dat de personen de spullen in de bossages en in een container hadden gelegd in de Paulus Potterstraat. De getuige vertrouwde het niet en belde de politie. De spullen werden door de politie meegenomen. Even later belde de getuige weer dat de personen, waaronder de verdachte nu aan het zoeken waren naar de vermoedelijk gestolen spullen. De politie ging ter plaatse en kon na een korte achtervolging de jongen toen aanhouden. Hij is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

Jongen aangehouden wegens heling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond rond 17:30 uur een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom aangehouden wegens heling van een gestolen bromfiets. Agenten troffen de jongen aan toen deze aan het crossen was. Hij verklaarde de brommer gekocht te hebben op Marktplaats voor 20 Euro. De agenten vertrouwden het niet en namen de jongen en de bromfiets mee naar het bureau. Daar bleek afkomstig van een diefstal. Na verhoor is de jongen weer overgedragen aan zijn ouders. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de zaak nog.

Fransen aangehouden met softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Twee Franse mannen (23, 19) zijn zaterdagmorgen op de Noordsingel aangehouden door de politie wegens illegaal bezit van softdrugs. De mannen, die in een auto reden, bleken in het bezit te zijn van ongeveer 100 gram softdrug. De mannen zijn overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aanhoudingen tijdens carnavalsweekend

BERGEN OP ZOOM: het carnavalsweekend is in het politiedistrict Bergen op Zoom over het algemeen goed verlopen. Wel waren her en der wat opstootjes en enkele aanhoudingen. De meeste aanhoudingen gebeurden nadat agenten meerdere malen waarschuwden en constateerden dat er niet geluisterd werd.

In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag werden in Roosendaal zeven personen aangehouden. Allen op de Markt. Vier personen werden aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Twee personen werden aangehouden wegens mishandeling en een persoon voor verstoring van de openbare orde. In de avond en nacht van zaterdag op zondag werden negen aanhoudingen verricht. Op de Markt werden drie personen aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Een persoon bedreigde een politieagent en werd eveneens aangehouden. Op de Bloemenmarkt werden twee personen aangehouden wegens belediging van een politieagent. Een feestvierder werd daar aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Op de Bredaseweg sloeg een persoon uit boosheid een raampje in en kon ook mee, terwijl in de Nieuwstraat een persoon wegens mishandeling was aangehouden.

In Bergen op Zoom was het vrijdag op zaterdag erg gemoedelijk en gezellig. Een persoon werd aangehouden omdat hij ging wildplassen terwijl hij naast een agent stond. De agent had de man gewaarschuwd zijn blaas niet te ledigen, maart toen het toch gebeurde mocht hij mee. Zaterdag op zondag was het iets drukker. Op de Grote Markt werd een persoon aangehouden wegens belediging van een agent. Een andere feestvierder werd aangehouden toen hij door de politie werd herkend. De man had nog enkele bekeuringen open staan. Op het Sint Catharinaplein werd een carnaveller aangehouden omdat hij een mede-feestvierder bedreigde en in de Lieve Vrouwestraat verstoorde een persoon de openbare orde.

In Steenbergen werden in totaal vier personen aangehouden. Vrijdagavond en nacht verstoorde een persoon de openbare orde en een andere vond het nodig om agenten te beledigen. Dit gebeurde op de Markt. Op de N259 werd een automobiliste aangehouden wegens rijden onder invloed. De volgende nacht was het raak in de Grote Kerkstraat. Daar vernielde een dronken feestganger een politieauto.

In Ossendrecht werd zondagmorgen vroeg op de Cichorei iemand aangehouden wiens dronkenschap overlast veroorzaakte en in Zevenbergen werden op de Markt twee personen aangehouden na een opstootje.

Auteur: Manfredi Mauro