Opening unieke virtuele kunstwereld


AMSTERDAM, 20070213 -- Op zondag 18 februari 2007 om 14:00 opent de Stichting 3DEE in samenwerking met de Nederlandse kunstenares Sedje Hémon een unieke driedimensionale virtuele wereld die door iedereen met een PC en een internetverbinding gratis te bezoeken is.

In een centrale galerie zijn verschillende kunstwerken van Sedje Hémon afgebeeld. Klikt men op de afbeelding dan gaat men het schilderij in en kan er van alles gebeuren. De 3D-kunstobjecten kunnen rondgedraaid worden, er kan op geklikt worden met de muis zodat er muziek te horen is in samenspel met de kunst en men kan, samen met andere bezoekers, tussen de verschillende onderdelen rondwandelen.
Speelsheid en vervreemding van de "normale" omgeving fungeren als centrale thema's. Van twee- naar drie-D, verrassend verweven met muzikale composities van de hand van Sedje Hémon.

Om de kunstwereld te bezoeken dient er een klein programma opgehaald te worden via de volgende website: www.3dee.nl/~arte/hemon/info.html

De Hémon-wereld is onderdeel van de 3DWorlds Universe, een netwerk van virtuele werelden dat de afgelopen acht jaar is opgezet door de Stichting 3DEE.





Stichting 3DEE