Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Feestelijke opening Loket Zorg en Samenleven

De Amsterdamse wethouder Marijke Vos en stadsdeelvoorzitter Duco Adema openen op maandag 19 februari 2007 het Loket Zorg en Samenleven ZuiderAmstel.

Met ingang van 1 januari is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. De Wmo heeft als doel iedereen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen met waar nodig, de hulp van de gemeente Amsterdam. De Wmo vervangt de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en de huishoudelijke verzorging uit de AWBZ. In Amsterdam spelen de Loketten Zorg en Samenleven een belangrijke rol bij de uitvoering van de Wmo. Alle stadsdelen hebben vanaf 1 januari 2007 minimaal één loket Zorg en Samenleven.

Beproefd concept
Loket Zorg en Samenleven ZuiderAmstel is de nieuwe naam van VraagWijzer Rivierenbuurt en VraagWijzer Buitenveldert. In ZuiderAmstel bestaan al sinds juni 2004 (VraagWijzer Rivierenbuurt) en later in 2005 (VraagWijzer Buitenveldert) loketten voor Zorg en Welzijn. Het beproefde concept van deze VraagWijzer-loketten wordt nu voortgezet in het nieuwe Loket Zorg en Samenleven. Daarnaast zal het loket op termijn ook nieuwe diensten gaan aanbieden in het kader van de Wmo.

Het Loket Zorg en Samenleven ZuiderAmstel heeft twee vestigingen: locatie Rivierenbuurt (dienstencentrum De Berlage, Lekstraat 13A) en locatie Buitenveldert 9 multifunctioneel centrum Binnenhof, A.J. Ernststraat 112).

De opening is in het multifunctioneel centrum Binnenhof in Buitenveldert. De openingshandeling vindt plaats om 17.00 uur.