Gemeente Teylingen

Sportgemeente 2006

Teylingen genomineerd voor Sportgemeente 2006

19 februari 2007

PERSBERICHT 15 februari 2007 - Gemeente Teylingen is genomineerd voor Topsportgemeente van het jaar 2006.\r\nDe
Topsportgemeente-van-het-jaar prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de beste topsportprestaties, gemeten over 36 landelijke topsportcompetities. Het gemeentebestuur is trots op de nominatie en dankt de Teylingse sportverenigingen voor hun inzet. \r\n

Voor de beoordeling van de nominaties wordt gekeken naar de prestaties van de verschillende topsportverenigingen in de Nederlandse gemeenten. De organisator van de prijs, Sport2B, geeft aan dat de wisselwerking tussen gemeente en de sportverenigingen erg belangrijk is. Als de randvoorwaarden goed zijn, kan een vereniging zich immers focussen op het belangrijkste, namelijk de sportieve prestaties. De prijs voor de Topsportgemeente van het jaar is in het leven geroepen om de rol van de gemeente in het bevorderen van het topsportklimaat te belichten. Gemeente Teylingen is finalist geworden voor de prijs van 2006. Begin maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Op de ranglijst voor 2005 stond gemeente Teylingen nog op een 21ste plaats vermeld. Teylingen bestond toen echter nog niet als gemeente en voor die ranglijst waren de resultaten van een aantal verenigingen van de drie kernen bij elkaar opgeteld.

Gemeentewinkel