Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 19-02-2007

Vernieler aangehouden

BREUKELEN Een 40-jarige man uit Harmelen is zondag aangehouden nadat hij een ravage had aangericht op de Schepersweg.

De politie kreeg omstreeks 19.40 uur de melding dat een automobilist een andere auto geramd had. Ook een tafeltennistafel op een speelveldje werd vernield. De verdachte van de vernielingen bleek een 40-jarige man uit Harmelen zijn, die waarschijnlijk zijn frustratie uitte na een verbroken relatie. Zijn auto en degene die hij geramd heeft, zijn ingenomen voor nader onderzoek.

Wie van de drie?

HEKENDORP Een 32-jarige bestelbusbestuurder uit Driebruggen heeft zondag een aanrijding onder invloed van alcohol veroorzaakt.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een bestelbus was gekanteld en van een talud aan het Goejanverwelle was gegleden. Bij de val had de bestelbus vier geparkeerde autos geraakt en zwaar beschadigd. Agenten kwamen ter plaatse, maar trof niemand bij het voertuig aan. Even later kwamen drie mannen en een vrouw uit Driebruggen aangelopen. Ze verklaarden allemaal dat de vrouw had gereden, maar omdat de verklaringen nogal uiteen liepen, besloot de politie alle personen aan te houden. De drie mannen moesten ademanalyse ondergaan en het bleek dat ze alledrie de wettelijke grens hadden overschreden. Na verhoor op het politiebureau kwam de aap uit de mouw; de 32-jarige man had de auto bestuurd. Hij had een alcoholgehalte van 515 ug/l in zijn lichaam. Proces-verbaal is opgemaakt.

Stuntende motorrijder

BREUKELEN - Een 47-jarige motorrijder uit Breukelen is zondag zijn rijbewijs kwijt geraakt na stuntgedrag.

Surveillerende agenten reden omstreeks 12.45 uur op de Straatweg en zagen de motorrijder keurig over een rotonde rijden. Ter hoogte van de Markt trok hij echter het gas vol open en reed met hoge snelheid richting de Kerkbrink. Hij reed rond 90 km/uur en op zijn achterwiel langs een voetgangersoversteekplaats. Daarna vervolgde hij zijn weg met ongeveer 120 km/uur over de Straatweg. Hij werd tot stoppen gemaand en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal is opgemaakt.