Bureau Verkeershandhaving


Vijf doden in het verkeer

19 februari 2007

Het afgelopen weekend zijn vijf mensen verongelukt in het verkeer. In Zevenaar verongelukten zaterdagmiddag twee jonge mannen uit Westervoort. De auto waarin zij zaten, raakte van de weg, botste tegen een boom en kwam door de klap in de sloot terecht. De 20-jarige bestuurder overleed ter plaatse. Een 19-jarige passagier overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Een 32-jarige man uit Rotterdam is zaterdag bij een ongeluk op de A2 bij het Brabantst Liempde om het leven gekomen. De auto raakte van de weg en knalde tegen een boom. De man was op slag dood. Een 26-jarige passagier uit Rotterdam raakte gewond. Hij is aangehouden en zit vast omdat de politie hem ervan verdenkt de fatale manoeuvre te hebben veroorzaakt.

Aanrijding met taxi
Zondagmiddag overleed een 18-jarige fietser uit het Zuid-Hollandse Voorhout aan de verwondingen die hij eerder had opgelopen bij een aarijding met een taxi in Noordwijkerhout. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Auto te water
Een 45-jarige man uit Lelystad is zondagavond bij een ongeval op de A6 nabij Almere Buiten om het leven gekomen. Het slachtoffer reed met zijn twee kinderen over de snelweg in de richting van Lelystad. Getuigen zagen het voertuig vaart minderen en via de berm de sloot inrijden. De beide kinderen van 11 en 13 jaar oud, konden zelfstandig het voertuig verlaten maar de man zat daarin bekneld. Toen het voertuig uit de sloot kon worden gehaald bleek de bestuurder overleden.