Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/02/07)

OOSTERHOUT NB, 19 februari 2007

Meisje aangehouden na huiselijk geweld

RIJSWIJK: Politiemensen hebben zondag 18 februari rond 20.45 uur een 16-jarig meisje uit Rijswijk aangehouden. Het meisje had zondag in haar ouderlijk huis ruzie gekregen met haar moeder. Het meisje had tijdens de ruzie huisraad vernield. Toen haar 53-jarige vader thuiskwam, ontstond er onenigheid tussen vader en dochter. Tijdens die onenigheid kwamen de twee ten val, waarna het meisje haar vader in zijn arm beet. Ook zou ze hem enkele malen tegen het hoofd geschopt hebben. De man deed hierop aangifte tegen zijn dochter. Het meisje is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Ze wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Mannen aangehouden na mishandeling

GEERTRUIDENBERG: Politiemensen hielden zondagavond 18 februari om 22.15 uur een 39-jarige man uit Geertruidenberg aan. De man wordt ervan verdacht rond 21.30 uur op de Markt een 26-jarige man uit Raamsdonk te hebben mishandeld.
De politie kreeg rond dat tijdstip de melding dat op de Markt een man met zijn hoofd tegen een muur was gegooid en daarbij het bewustzijn had verloren.
Ter plaatse spraken ze het slachtoffer aan. De man had een hoofdwond, maar was wel aanspreekbaar. Hij is door ambulancepersoneel meegenomen naar een ziekenhuis in de omgeving.
Getuigen vertelden de politie dat het slachtoffer een
horecagelegenheid aan de Markt wilde bezoeken, maar niet werd binnengelaten. Daarop zou een onenigheid zijn ontstaan, waarbij een uitsmijter (de latere verdachte) het slachtoffer zou hebben weggeduwd en geslagen.
De verdachte is later in zijn woning aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.
WAALWIJK: In de nacht van zondag 18 februari op maandag 19 februari rond 02.10 uur hielden politiemensen op de Taxandriaweg een 27-jarige Waalwijker aan. De man wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid een 19-jarige man uit Drunen te hebben mishandeld. Die deed hiervan aangifte. Het slachtoffer gaf aan dat hij en een vriend van hem al eerder op de avond waren lastig gevallen door de verdachte. Tevens verklaarde hij vanuit het niets door de hem onbekende man op zijn gezicht te zijn geslagen. Die zou daarbij weer hulp hebben gehad van een andere man. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht en tanden.
Op basis van het opgegeven signalement hield de politie de 27-jarige verdachte aan.

Ook hield de politie twee mannen aan, die zich met de aanhouding bemoeiden. Het gaat om een 19-jarige man uit Sprang-Capelle, die is aangehouden voor opruiing en een 26-jarige man uit Waalwijk, die weer is aangehouden voor het beletten van de aanhouding van de man uit Sprang-Capelle. Beide verdachten hebben de nacht in de politiecel doorgebracht en zijn maandag 19 februari na verhoor weer in vrijheid gesteld.

De 27-jarige verdachte van mishandeling bekende dat hij iemand had geslagen. Hij geeft echter aan dat er over en weer opstootjes waren en dat ook hij klappen heeft gehad. De verdachte wil dan ook een tegenaangifte doen. Hij is na verhoor maandag 19 februari weer in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort en wil onder andere nog diverse getuigen horen. Ook zoekt de politie nog naar de tweede man die bij de mishandeling betrokken zou zijn geweest.

OOSTERHOUT: Maandagochtend vroeg hield de politie in de Klappeijstraat drie mannen aan op verdenking van mishandeling. Het gaat om een 17-jarige Oosterhouter, een 18-jarige Oosterhouter en een 22-jarige man uit Geertruidenberg. De drie hadden in een horecagelegenheid in de Klappeijstraat ruzie met elkaar gekregen.
De 17-jarige en de 22-jarige hadden binnen gevochten. Toen portiers vervolgens de 17-jarige wilde buitenzetten, werd hij daarbij opzettelijk gehinderd door de 18-jarige verdachte. Daarbij zou de verdachte geprobeerd hebben één van de portiers met een fles te slaan.
De politie heeft van alle betrokkenen verklaringen opgenomen.

Rijden onder invloed van drugs?

RIJSWIJK: Maandag 19 februari om 01.30 uur hield de politie op de Maasdijk een automobilist aan, die vermoedelijk onder invloed was. De man, een 29-jarige inwoner van Giessen, sprak met dubbele tong, was onvast ter been en had bloeddoorlopen ogen met verwijde pupillen. De politie stelde een onderzoek in en heeft de man een bloedproef afgenomen om te kunnen beoordelen of de man onder invloed van drugs achter het stuur van de auto zat.

Politie zoekt naar inbrekers

VEEN: De politie heeft zondagavond in het gehele Land van Heusden en Altena gezocht naar drie mannen, die mogelijk van plan waren om in te breken. Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen zich verdacht ophielden op de Veensesteeg in Veen. Bij de mannen zou verder een donkerkleurige auto horen.
Politiemensen gingen direct ter plaatse en kwamen onderweg, op de kruising van de Veensesteeg en de Neerandelseweg een auto tegen die voldeed aan de opgegeven kenmerken. De bestuurder deed bij het zien van de politieauto de lichten van zijn voertuig uit, keerde en reed de andere kant op. De politiemensen gingen achter het voertuig aan. Op de Klaverplak bleken de inzittenden het voertuig te hebben verlaten. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in, waarbij onder andere een politiehond werd ingezet, maar trof de inzittende(n) niet meer aan. De achtergelaten auto is in beslag genomen en voor nader onderzoek meegenomen. De politie zet het onderzoek voort en zoekt daarbij onder andere naar bruikbare sporen.

Politie houdt mannen aan na rijden onder invloed

GEERTRUIDENBERG: Politiemensen controleerden zondagavond 18 februari rond 23.00 uur in de Brandestraat een automobilist. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 515 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 5 uur opgelegd.

RAAMSDONKSVEER: Een politieman hoorde tijdens zijn surveillance een auto met piepende banden wegrijden vanaf de Keizersdijk. Hij besloot de auto te controleren en zag dat de bestuurder zijn auto parkeerde op het Heereplein. Daar sprak hij de bestuurder, een 24-jarige man uit Geertruidenberg aan en nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had en mee moest naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek vervolgens dat het ademgehalte van de verdachte veel te hoog was, namelijk 665 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie neemt twee quads in beslag

WAALWIJK: Politiemensen hebben zondag 18 februari rond 15.30 uur twee quads in beslag genomen. Twee jonge kinderen, een 11-jarig jongetje uit Waalwijk en een 12-jarig jongetje uit Rotterdam, reden op de quads over de Professor Eykmanweg. Omdat het verboden is met een quad op de openbare weg te rijden, zijn de vierwielers in beslag genomen. De voertuigen worden nog aan een nader onderzoek onderworpen.

Bedrijfsinbraken

WASPIK: Tussen zaterdag 17 februari 05.55 uur en maandag 19 februari 05.25 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Dwarsweg. Aan de achterzijde van het pand bleek een roldeur te zijn opengebroken. De buit bestond uit frisdrank.

RIJEN: Tussen zaterdag 17 februari 12.00 uur en maandag 19 februari 08.00 uur is ingebroken in diverse autos die op een bedrijfsterrein aan de Europalaan stonden. Er bleek een hekwerk vernield te zijn om bij de autos te kunnen komen. Uit de autos zijn airbags gestolen. Het bedrijf inventariseert nog in hoeveel autos precies is ingebroken.

Auteur: Leonie van Ooijen