Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 19 februari

BREDA, 19 februari 2007

Carnaval in Breda: zondag op maandag

BREDA: In de carnavalsnacht van zondag op maandag was de sfeer in het centrum van Breda prettig en ontspannen. Er waren weinig tot geen wanordelijkheden. Ook was er minder publiek aanwezig dan de voorgaande nacht. Wel waren er nog een flink aantal groepen van buiten Breda aanwezig. De politie heeft vier aanhoudingen verricht.

Twee personen werden aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Een 21-jarige Bredanaar probeerde rond 02:00 uur een fiets te stelen. Dit werd gezien door de politie en door de eigenaar van de fiets. De man werd meegenomen naar het bureau en na verhoor weer vrijgelaten. Een 17-jarige jongen uit Breda werd gesnapt met een gebruikershoeveelheid amfetamine. Ook hij is na verhoor weer naar huis gezonden.

Net als in de voorgaande twee nachten kreeg de politie assistentie van twee agenten van de bereden politie. Ze konden goed werk verrichten door bij het leeglopen van de horcazaken om 02.00 uur een wig weg te zetten op de kop van de Torenstraat met de Havermarkt.

Aanhoudingen na mishandeling en vernieling

BREDA: Zondagmorgen rond 00:30 uur heeft de politie twee personen aangehouden die betrokken zouden zijn bij een vernieling en mishandeling in een uitgaansgelegenheid aan de Claudius Prinsenlaan. Het betreft een 27-jarige man uit Teteringen en een 25-jarige man uit Breda.

Even na middernacht ontstond er binnen een vechtpartij waar vermoedelijk ongeveer vijftien bezoekers bij betrokken waren. Beveiligers susten de vechtpartij en escorteerden drie mannelijke bezoekers, waaronder de twee later aangehouden verdachten, naar buiten. Dit zouden de personen zijn die de vechtpartij waren begonnen. Twee vrouwelijke bezoekers waren het niet eens met deze verwijdering en bemoeiden zich ook met de zaak. Hierop heeft een beveiliger een van de vrouwen met zachte dwang naar buiten gestuurd. Deze vrouw heeft aangifte gedaan tegen de beveiliger. Zij zegt dat het naar buiten sturen niet met zachte dwang gebeurde.

De 27-jarige man uit Teteringen was het op zijn beurt niet eens met de actie van de beveiliger en gaf de man een kopstoot. De beveiliger moest later naar het ziekenhuis en kreeg drie hechtingen boven zijn oog. De 25-jarige verdachte werd later aangehouden omdat hij een rol zou hebben gespeeld in de vernieling van de gevel van de uitgaansgelegenheid. Door een harde klap tegen de gevel is de voordeur uit de sponning geklapt. Dit gebeurde vermoedelijk door trappen. Ook werden daardoor plafondplaten vernield. De politie onderzoekt de zaak nog. De aangehouden verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Aanhoudingen na vechtpartij

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 18:15 uur op het Stationsplein twee 25-jarige mannen uit Venray. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 23-jarige man uit Maasluis. Het slachtoffer werd met letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. In de loop van de avond werd hij ontslagen. Twee groepen kwamen eerst in het Valkenbergpark tegenover elkaar te staan. De politie suste toen de boel maar op het Stationsplein kwam het weer tot een confrontatie, wat resulteerde in de mishandeling. De twee verdachten zijn gedurende het onderzoek in verzekering gesteld. In deze zaak werd ook nog een 25-jarige man uit Maasluis aangehouden. Hij zou iemand van de andere groep op zijn neus hebben geslagen. Na verhoor kon hij weer gaan.

Aanhouding wegens huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 02:00 uur in een woning in de Haagse Beemden een 32-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 30-jarige vriendin ernstig hebben mishandeld. Hij zou haar op haar hoofd hebben gestompt en bij haar keel hebben gegrepen. Ook zou de man flink wat huisraad hebben vernield. De man is gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Politie controleert snelheid

BREDA: De politie heeft maandagochtend tussen 09:00 10:30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Heerbaan. De maximaal toegestane snelheid is op dat traject 50 km/u. 338 voertuigen passeerden de controlepost. 56 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

CHAAM: De politie heeft maandagochtend tussen 11:15 12:30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Alphensebaan. De maximaal toegestane snelheid is op dat traject 80 km/u. 114 voertuigen passeerden de controlepost. 8 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/u.

Oosterhouter zwaait met mes

BREDA: Een 54-jarige man uit Oosterhout is maandagmiddag rond 14.30 uur aangehouden in het UWV-kantoor aan de Markendaalseweg. De man liep even tevoren met een mes het pand binnen en dreigde zichzelf van het leven te beroven. Hij heeft een conflict over zijn uitkering. Door zijn actie ontstond in de hal een bedreigende situatie. De man sneed zichzelf enkele keren oppervlakkig in de arm. Agenten die ter plaatse kwamen, konden de Oosterhouter overhalen het mes neer te leggen. Na een gesprek met een verantwoordelijke UWV-medewerker, ging de man zonder moeite mee naar het bureau.

Auteur: Andre van den Hul