Ingezonden persbericht


Orbis medisch en zorgconcern realiseert informatieontsluiting en communicatieverbetering met Mediasurface Morello

Orbis medisch en zorgconcern heeft recentelijk haar nieuwe intranet dat gebruik maakt van Mediasurface Morello gelanceerd. Orbis wil via het intranet informatieontsluiting en communicatieverbetering bewerkstellingen tussen de medewerkers van het Maaslandziekenhuis, Thuiszorg Westelijke Mijnstreek, negen zorgcentra en een Hospice.

Vanuit het startscherm van het intranet kunnen medewerkers naar hun eigen bedrijfsonderdeel surfen dat herkenbaar is aan een eigen vormgeving. Belangrijke onderdelen op de site zijn de telefoonlijst, organisatie nieuws, informatie over de personeelsvereniging, de nieuwbouw van het Maasland Ziekenhuis en vacatures. Het beheer van bijvoorbeeld de telefoonlijst, dat voorheen in verschillende Excel-sheets stond opgeslagen, wordt nu eenmalig in het CMS vastgelegd en eenvoudig beheerd. Met de uitgebreide volledig geïntegreerde zoekmachine van Morello kunnen gebruikers informatie vinden, ongeacht het type of de plaats waar het is opgeslagen. Medewerkers kunnen op het intranet van Orbis handboeken en protocollen zoeken en downloaden. Ook kan per afdeling worden gezocht naar informatie.
Toekomstige plannen zijn onder andere integratie met het document management systeem (Nscale van Seyonic) en personalisatie door de koppeling met Active Directory.

"Reden voor onze keuze is dat binnen Morello de beschikbare kennis en informatie van Orbis (zowel documenten als webcontent) toegankelijk, vindbaar en eenduidig wordt gepubliceerd. Door de krachtige zoekfunctionaliteit binnen Morello kan alle informatie, ook uit gekoppelde bestanden, beschikbaar worden gemaakt. Daarnaast wil Orbis met het nieuwe intranet effectiever kennisdelen en de betrokkenheid vergroten tussen de medewerkers die in de verschillende organisaties, gebouwen en locaties werkzaam zijn", aldus Remco van Rijt, projectleider Internet en Intranet bij de afdeling Communicatie bij Orbis medisch en zorgconcern.

Over Orbis medisch en zorgconcern
Orbis medisch en zorgconcern is actief op het gebied van zorg, dienstverlening, wonen en welzijn in Zuid- en Midden-Limburg. Het bestaat uit het Maaslandziekenhuis, Thuiszorg Westelijke Mijnstreek, negen Zorgcentra en een Hospice. Met een omzet van ¤ 220 miljoen en ruim 5.500 betrokken medewerkers behoort Orbis tot de grootste werkgevers van Zuid-Limburg.

Einde

Over Mediasurface
Mediasurface ontwikkelt, verkoopt en implementeert WCM-software (Web Content Management) die bedrijven helpt de mogelijkheden van het web ten volle te benutten door de complexe taak van het beheren van websites terug te brengen tot eenvoudige handelingen.

Morello is de high-end WCM-oplossing van Mediasurface die gebruikers zonder technische kennis in staat stelt volwaardige sites te beheren. Morello is de expliciete keuze van organisaties zoals AEGON, FD Mediagroep, Inspectie voor de Gezondheidszorg en VU Medisch Centrum voor het beheren van geavanceerde intranetten, extranetten, websites en andere digitale kanalen.

Pepperio is een professioneel alles-in-één serviceconcept voor het midden- en kleinbedrijf dat exclusief wordt geleverd via het Mediasurface-netwerk van Pepperio-partners. Met Pepperio kan het MKB gemakkelijk zelf een professioneel ontworpen website opzetten en beheren tegen een vaste lage maandelijkse prijs.

Mediasurface is beursgenoteerd op de AIM markt van de London Stock Exchange (MSR) en werkt via dochterondernemingen en partners in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Oost-Azië en India. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Engeland.
Meer informatie: www.mediasurface.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Mediasurface
Annet Blanken
Tel 035 625 78 90
GSM 06 52 43 71 91
annet.blanken@mediasurface.com